Jeotermal inceleme yapılacak

Jeotermal inceleme yapılacak

Jeotermal inceleme yapılacak
Gündem 12.06.2013 18:45:00 2572 0

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Malatya Bölge Müdürü Yunus Ay, Darende’de jeotermal inceleme yapılacağını söyledi.

Malatya ve Çevre İlleri Maden Sempozyumu’na katılan jeoloji mühendisleri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri saha inceleme çalışmalarının ardından Darende’yi gezdi.

Heyet, Belediye Başkanı İsa Özkan’ı ziyaret etti. Özkan; “Maden aranmasını oldukça önemsiyoruz. Çünkü ülkemizin zengin yer altı kaynaklarına sahip olduğu biliniyor. Sizler de bu önemli işle ilgilendiğiniz için gerek mesleğinizi gerekse de çalışmalarınız takdire değer.” dedi.

İnceleme değer katabilir

Özkan görüşme sırasında ilçenin farklı yerlerinde sıcak su kaynakları olduğunu belirterek, jeotermal inceleme yapılmasını istedi. Taleplerini resmi başvuru ile yaptıklarını hatırlatan Özkan, araştırmalar ile bulunmasını bekledikleri sıcak su kaynağının turizmle gelişen Darende’ye değer katacağını vurguladı.

Darende’ye kazanım sağlar

Darende’nin farklı yer altı kaynaklarına sahip olduğunu ifade eden MTA Malatya Bölge Müdürü Yunus Ay da bölgede metalik aramalarının sürdüğünü dile getirdi. Yunus Ay; “İlçede farklı sıcaklıklarda özellikle Somuncu Baba Külliyesi ve Tohma Kanyonu içerisinde kaya membalı sular mevcut. Kuluncak ilçesinde bulunan jeotermal su kaynağı gibi Darende’de de bir kaynak olabilir. Yapılacak sondajlarla jeotermal su olup olmadığını belirlemek için talebinizi değerlendireceğiz. Umarım çalışmalarımızdan netice alarak Darende’ye kazanım sağlarız.” dedi.

MTA İzmir Bölge Müdürü Murat Topaloğlu ve Balıkesir Bölge Müdürü Ali Altınay’ın aralarında bulunduğu misafirlere Özkan tarafından yemek ikram edildi.

Sempozyuma katkılarından dolayı Özkan’a teşekkür belgesi verildi.


Anahtar Kelimeler: