Yeni projeler ürettiler

Yeni projeler ürettiler

Yeni projeler ürettiler
Gündem 12.06.2013 18:29:00 2145 0

Projeler bilim fuarında tanıtıldı

Anadolu Öğretmen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarı” düzenlendi

Darende’deki Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde öğrencilerin hazırladığı projeler “TÜBİTAK Bilim Fuarı”nda sergilendi.

Matematik, fen ve teknoloji, fizik, kimya, çevre, coğrafya, Türkçe, İngilizce, Almanca, beden eğitimi ve rehberlik alanlarında hazırlanan 40 proje okulda düzenlenen fuarla tanıtıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Okul Müdürü Vahap Yıldız fuarlarla öğrencilerin, kendi bilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak sonuçlarını sergilediklerini söyledi.

Üretebilmenin heyecanını yaşıyorlar

Projeleri üretirken öğrencilere eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını belirten Yıldız; “TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.” dedi.

Farkındalık oluşturuluyor

Fuarla bilim ve teknoloji konularında farkındalık oluşturulması ile bilim kültürünün tabana yayılması ve geliştirilmesinin sağlanacağını ifade eden Yıldız, “Okulumuzda 40 adet proje geliştirilmiş olup, bu projelerde 64 öğrencimiz 11 danışman öğretmenimiz eşliğinde çalışmışlardır.” diye konuştu.

Projeleri tek tek inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi alan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, öğrencilerin ortaya koydukları emek ile ezber ve eski kalıpları yıktığını söyledi.

Projeler ufukları açıyor

Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Yarının öğretmeni olacak gençlerimizin hazırladığı projeler hepimizi heyecanlandırdı. Bugün böylesine orijinal fikirler ortaya koyanların yarın aydın fikirli, geleceğe yön verecek öğrenciler yetiştireceğinden eminiz. Projeler ufuklarını açmanın yanı sıra düşünme ve geliştirme yeteneklerine de fayda sağlamış.”

Aktaş, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Belediye Başkanı İsa Özkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Numan Örnek ve Nurettin Şahin ile ilçedeki resmi kurumlar ve okulların müdürleri fuarı gezerek, geliştirilen projeler hakkında öğrencilerden bilgiler aldı.


Anahtar Kelimeler: