Oyunlar hatırlattılar

Oyunlar hatırlattılar

Oyunlar hatırlattılar
Gündem 12.06.2013 18:26:00 2071 0

Unutulan sokak oyunlarını canlandırdılar

Darende’de düzenlenen çocuk oyunları şenliğinde unutulmaya yüz tutmuş, gelişen teknoloji ve bilgisayara yenik düşmüş oyunlar gün yüzüne çıkarıldı.

Darende Kültür Sanat Derneği (DARSAD) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Gönüllerde Açan Bahar Çiçekleri Projesi” kapsamında çocuk oyunları şenliği düzenlendi.

DARSAD Başkanı Ahmet Ölçer, çocukların hayatı oyunla öğrendiğini ifade ederek, “Hızlı kentleşme, yabancılaşma, artan suçlar ve istismar sonucu, koruma içgüdümüze korku ve kaygılarımızın eklenmesiyle çocuklarımız evlere kapanmakta teknoloji dünyasının sunduğu imkânlarla TV ve bilgisayar ekranlarına tutsak olmaktadır.” dedi.

Kültür gelecek kuşaklara aktarılmalı

Çocukların kendi kurallarını belirlediği oyunları, kendi istediği zamanlarda oynadığını ifade eden Ölçer; “Çocuklarımız, arkadaşlık, paylaşma, ortak hareket etme, zamanı doğru kullanma, kurallara uyma duygularından tamamen uzaklaşmıştır. Tamamen sosyal paylaşım aktiviteleri içeren geleneksel oyunlarımızı canlandırmak, çocuklarımıza ve gençlerimize unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı öğretmek suretiyle bu kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak amacındayız.” diye konuştu.

Şenlikte deyimlere konu olan aşık oyunu, çelik çomak, ok atma, topaç (deleme), çember çevirme, dikili taş, seksek, körebe oyunları çocuklar tarafından oynandı.

Kaymakam Mehmet Aktaş’ın da katıldığı ve halk tarafından yoğun bir ilgiyle izlenen oyunlarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ve madalyaları törenle verildi.

Okul öncesi öğrencilerin de gösterilerini sergilediği etkinliklerin sonunda öğrencilere hediye edilen uçurtmalar uçuruldu.


Anahtar Kelimeler: