Spor projeleri ilgi çekiyor

Spor projeleri ilgi çekiyor

Spor projeleri ilgi çekiyor
Gündem 12.06.2013 18:25:00 1854 0

Darendespor Kulübü, “Sporla Sağlıklı Gençliğe, Umutla Bakılan Geleceğe” projesi kapsamında yıl başından itibaren sürdürülen spor kurslarına bağlı olarak Mayıs ayında bir dizi turnuva gerçekleştirdi. Turnuvalar kapsamında Darende’de ilk defa oluşturulan bayan voleybol takımları birinciliği almak için mücadele etti. Satranç ve güreş gibi farklı alanlarda sportif yarışmalar düzenlendi.

Darendespor Kulübü Başkanı Fatih Kumtepe satranç turnuvasında Muhammed Takmaz’ın birinci olduğunu duyurdu.

Bayanlar ilk kez oynadı

Proje kapsamında Darende’de ilk defa bayanlar voleybol turnuvası düzenlendiğini ifade eden Kumtepe, kapalı spor salonunda gerçekleşen ve 8 takımın mücadele ettiği müsabakalarda şampiyonluğu voleybol kursuna katılan gençlerin oluşturduğu Kaymakamlık takımının aldığını, yarışmada M. İzzet Paşa takımının ikinci Darende Lisesi’nin de üçüncü olduğunu belirtti.

Müsabakalarda dereceye girenlere ödüllerini veren Kumtepe burada yaptığı konuşmada önümüzdeki günlerde ilçede ilk defa bayan takımlarının yarışacağı basketbol turnuvası düzenleyeceklerini dile getirdi.

Spor sevdirecek proje

Masa tenisi, futbol ve çevre il ve ilçelerden pehlivanların katılacağı güreş turnuvaları planladıklarını söyleyen Kumtepe; “İlçe gençliğine sporu sevdirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz bu anlamda Darendespor tarihinde ilk defa olmak üzere ilçemizi gençler liginde başarıyla temsil eden bir futbol takımı oluşturduk.” dedi.

Kumtepe spor ve soysal aktivitelerine büyük katkı sağlayarak, projelerle gençlere destek olan Kaymakam Mehmet Aktaş’a teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: