Derslik sorununa çözüm aranıyor

Derslik sorununa çözüm aranıyor

Derslik sorununa çözüm aranıyor
Eğitim 12.06.2013 18:22:00 7249 0

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Numan Örnek ve Nurettin Şahin Darende’de 300 öğrencinin eğitim gördüğü Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Kaymakam Mehmet Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Okul Müdürü Mustafa Kızmaz ve Okul Aile Birliği Başkanı Veysel Zengi’nin de yerladığı ziyarette, Örnek ve Şahin, okulu gezdi.

İlave derslik yapılması şart

Aktaş öğrenci yoğunluğu nedeniyle 8 derslikli okula ilave 4 derslik yapılması gerektiğini söyledi.

Tarak da öğrencilerin dersliklerde sıkışık vaziyette eğitim gördüğünü belirterek, okulun yanındaki arsaya ilave yapılarak sorunun çözülmesini istedi.

Zengi ise ikamet yoğunluğunun en fazla olduğu yerde okulda öğrencilerin sınıflarda 40’a yakın öğrencinin sıkışık vaziyette eğitim görmeye çalışmasının herkesi rahatsız ettiğini vurguladı.

Sıkışıklık giderilmeli

Yaşanan soruna ilişkin ilgilileri dinleyen Örnek, okuldaki sıkışıklığı ek derslik yaparak çözebileceklerini ifade etti. İlgililerle hemen temasa geçerek, tespit, keşif ve inşaat çalışmalarına ilişkin ön hazırlıklarını yapacaklarını dile getiren Örnek, kaynak temininin ardından sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Örnek, ek derslik yapımının ardından çevre düzenlemesi ile okuldaki öğrencilerin güzel bir ortamda eğitim görmelerini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: