Halk Eğitim sergisi beğeni gördü

Halk Eğitim sergisi beğeni gördü

Halk Eğitim sergisi beğeni gördü
Gündem 12.06.2013 16:49:00 1763 0

Darende Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nün açtığı kurslara katılanlar, el emeği göz nuruyla yaptığı çalışmaları sergiledi. Yeşiltaş Köyü, Balaban Beldesi ve Darende merkezde yılsonu sergileri açıldı.

Darende sergisinin açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, "Hiç birimiz eğitimden uzak kalacak kadar bir seviyede değiliz. Hepimizin buna ihtiyacı var aklımızın bir köşesine yazmamız lazım. Donanımıyla, bilgisiyle, görgüsüyle, tecrübesiyle birleştirirsek Darendemiz Malatya`daki öncülüğüne devam edecektir. El emeği göz nuru sarf edilerek yapılan bu eserleri yapan bayanları kutluyorum." dedi.

Bin 650 kişiye eğitim verildi

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Önal ise, “Halk Eğitim Müdürlüğü, yaş sınırı olmaksızın yediden yetmişe beşikten mezara kadar her yerde her zaman tüm halkın eğitimini üstlenmiştir." diye konuştu.

Önal; "Bu sene şimdiye kadar 71 kurs açtık. 792 kadın 858 erkek toplam bin 650 kursiyerimiz kurslarını başarıyla bitirdiler. Ayrıca örgün eğitime yönelik 15 adet SBS 5 adet üniversiteye hazırlık kursu açtık. Malatya ilinde Yeşilyurt’dan sonra yüzde 93`le 2. sıradayız." ifadelerini kullandı.

Kurslarda geleneksel Türk el sanatları, turistik hediyelik bez bebek yapımı, ebru, ahşap boyama, kadın giysileri tasarımı, nevresim takımı hazırlama ve bilgisayar eğitimi verildiği belirtildi.

Açılışı yapılan sergiyi gezenler, ürünler hakkında bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler: