Ebeler ve Hemşireler Günü kutlandı

Ebeler ve Hemşireler Günü kutlandı

Ebeler ve Hemşireler Günü kutlandı
Sağlık 9.05.2013 15:08:00 13959 0

Darende Hulûsi Efendi Hastanesi’nde “Ebeler ve Hemşireler Günü” düzenlenen bir törenle kutlandı.

İlçemizde görev yapan ebeler ve hemşirelere ile sağlık çalışanlarının aileleriyle katıldığı törende Darende’de 25 yıldır ebelik yapan Aliye Kocaman ve Nuray Açıkbaş’a ödül verildi.

Hastanedeki programa katılan Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir tek güne sığmayan anneler, ebeler ve hemşirelerin günlerini kutladığını ifade etti.

Sorumluluk bilinciyle çalışıyorlar

Özdemir; “Bir gün değil hergün onları kutlasak haklarını ödeyemeyiz. Dünya ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arzeden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve geliştirilmesi için hemşirelerimiz ve ebelerimiz sorumluluk bilinciyle görevlerini en iyi şekilde yerine getirmektedir.” dedi.

Özdemir konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Darende hem çalışan arkadaşlarımız hem de örnek gösterdiğimiz bir hastaneye sahip olması açısından farklı ve özel bir yer. İnşallah burada sunduğumuz sağlık hizmetleri daha iyi noktalara gelecek. Kısa süre içerisinde branşlardaki doktor eksikliklerimizi de tamamlayacağız.”

Motivasyon ve kaynaşma önemli

Hastane Başhekimi Erhan Berk’te ebe ve hemşireleri sağlık çalışanlarının olmazsa olmazı şeklinde tanımladı. Berk, kutlama programları ile çalışanların motivasyon ve kaynaşmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Döne Yılmaz ise yaptığı konuşmada hemşireliğin tarihinin kadının şifa verici rolüyle başladığını dile getirdi.

Yılmaz; “Ebelik ve hemşirelik insan sevgisiyle dolu, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde barındıran güç çalışma şartlarını gerektiren zor bir meslektir.” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını anlatan, sağlık çalışanlarının rol aldığı tiyatro gösteriminden sonra ney dinletisi sunuldu.

Programda ayrıca çekiliş yapılarak katılımcılara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2486


Anahtar Kelimeler: