İl başkanından hayırlı olsun ziyareti

İl başkanından hayırlı olsun ziyareti

İl başkanından hayırlı olsun ziyareti
Gündem 8.05.2013 19:07:00 3234 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, yeni görevlendirilen MHP Darende ilçe teşkilatına “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. MHP İlçe Başkanı Hasan Şentürk ve yönetim kurulu ile görüşen Yıldız, parti binasında vatandaşlarla sohbet etti.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesi sorgulanır hale geldiğini söyleyen Yıldız; “Silahı eline aldı diye istediğiniz yeri buyurun gelin alın diyen insanlar için bizim artık, ecdadımıza karşı bu vatanı koruma gibi bir borcumuz var” dedi.

Kuruluş felsefesi sorgulanıyor

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesinin sorgulanır hale geldiğini dile getiren Yıldız; “Kuruluş felsefesi sorgulandığında, o zaman devlette sorgulanmaya başlanır. Devletin sorgulanması demek, vatandaşa kadar inmesi devletin ortadan kalkması demektir.” diye konuştu.

Analar ağlamasın şehit cenazeleri gelmesin diye söyleyenlerin bu ad altında şehitlik mertebesini hafife indirgediğini vurgulayan Yıldız, bu felsefenin devam etmesi halinde şehitliğin hiçbir öneminin kalmamış olacağını ifade etti.

“Hükümette asker de suç işliyor”

Terör örgütü mensuplarının sınır dışına çıkması sırasında müdahale etmeyenlere de tepkili olduklarını kaydeden Yıldız konuşmasını; “Şu andaki Anayasaya göre hükümette asker de suç işliyor. Suçluya diyorsunuz ki serbestsiniz yeter ki sınır dışına çıkın. O zaman cezaevindeki insanlara şu hak doğuyor, diyebilirler ki bunlar teröristi insan öldürdü, askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı şehit ettiler suçlular. Biz de devletin kanunların karşısında suçluyuz. Bizi de serbest bırakın yeter ki sınır dışına çıkmaya razıyız. O zaman cezaevindekilerin de sınır dışına çıkmasına izin verilecek mi.” şeklinde sürdürdü.

Yaklaşan yerel seçimlere de iddialı bir şekilde hazırlandıklarını da belirten Yıldız konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Bir tane fazla oy bile kimden alınacaksa onun peşinde olacağız. Mahallelerde, köylerde her yerde vatandaşlara davamızı anlatacağız.”

Somuncu Baba Türbesini de ziyaret eden Yıldız, daha sonra ilçeden ayrıldı.

 


Anahtar Kelimeler: