Genç güreşçiler hazırlığa başladı

Genç güreşçiler hazırlığa başladı

Genç güreşçiler hazırlığa başladı
Gündem 8.05.2013 19:04:00 3109 0

Darende İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörler, geleneksel ata sporunun şölenlerle gerçekleştiği Zengibar er meydanında güreşecek pehlivanları yetiştiriyor.

Kapalı spor salonunda yıldızlar ve gençler olmak üzere iki ayrı grubu çalıştıran antrenörler, Darende’den yeni pehlivanlar yetişmesinde kararlı.

Darende’nin takımı olacak

Güreş antrenörü milli atlet Muhammet Mercimek, güzel bir güreş takımı oluşturarak müsabakalara katılmayı hedeflediklerini söyledi. Sporla gençleri kötü alışkanlıklardan korumaya çalıştıklarını ifade eden Mercimek; “Ata sporumuzu yaşatmak için gayret ediyoruz. Darende’de yarım asrı aşkındır güreşler yapılıyor ancak er meydanına Darende’den sporcu çıkmıyor yada çok az sayıda yeralıyor. İnşallah alt yapıdan oluşturmaya başladığımız takımlar bu yazdan itibaren Zengibar’a renk katacaktır.” dedi.

Antrenör Mithat Böke ile gençlere düzenli antrenman yaptırdıklarını kaydeden Mercimek; “Gelecekte güzel başarılar elde edecek gençlerimizin olduğuna inandığım takımımız adını kısa sürede elde edeceği zaferlerle duyuracaktır. Bu yılki güreşlerde yıldızlar ve gençler kategorisiyle meydanda olacağız. İnşallah ileride her yaş grubundan pehlivanımız Zengibar er meydanında güreşecektir.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: