Kaçak sigaracılara darbe

Kaçak sigaracılara darbe

Kaçak sigaracılara darbe
Gündem 8.05.2013 18:46:00 2746 0

Darende polisi 3 ayrı operasyonla otomobillerde yaptığı aramada 10 bin paket gümrük kaçağı sigara ve ruhsatsız tabanca yakaladı.

İlk operasyonda İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, durumundan şüphelendikleri iki otomobili takibe aldı. Malatya-Kayseri karayolu üzerinde araçlardan biri durdurulunca polisi gören diğer otomobildekiler ilçe merkezine kaçarak izlerini kaybettirdi. 

Bagajdan 7 bin paket sigara çıktı

Kısa bir takibin ardından ikinci araca da ulaşıldı. Bu araçta yapılan aramada, bagajda koliler ve poşetler içerisinde 7 bin paket kaçak sigara bulundu.

Öncü olduğu belirlenen diğer otomobilde de, arka koltuğun altına gizlenmiş 7,65 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ile buna ait 6 adet fişek ele geçirildi.

Bunlarla ilgili kardeş oldukları belirlenen E.K. (26), Z.K. (22) ve H.K. (33) gözaltına alındı. E.K`nın cezaevinden yeni çıktığı, ruhsatsız tabancanın Nevşehir`den çalıntı olduğu belirtildi.

Kolilere 2 bin 750 paket zulalamışlar

İkinci operasyonda ise bir araçta yapılan aramada 2 bin 750 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara bulundu.

Malatya-Kayseri karayolu üzerinde uygulama yapan ekipler kontrol ettikleri bir araçtaki şahısların davranışlarından şüphelendi. Yapılan incelemede aracın bagaj kısmında çuval içerisinde bir koli olduğu ve içerisinde de 2 bin 750 paket gümrük kaçağı sigara bulunduğu tespit edildi.

Olayla ilgili İ.K. ve A.A. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Sigaraları Kilis’ten aldığı öğrenilen şahısların, Tokat ve Ordu illerine götürerek perakende olarak satmak istedikleri öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: