Tarih: 08.05.2013 18:41

SGK yöneticilerinden ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Bir dizi çalışma ziyareti için Malatya’da bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya Darende’yi gezdi.

Malatya SGK İl Müdürü Mustafa Yılmaz ve beraberindekilerle Darende’ye gelen Kaya ilçemizdeki tarihî ve turistik mekânları ziyaret etti. Kaymakam Mehmet Aktaş’ın refakat ettiği Kaya Darende’nin insanları etkileyen güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Anıtı ile Günpınar Şelalesi’ni gezen Kaya; “İsmini çok duyduğumuz görenlerin hayranlıkla anlattığı Darende’de keyifli bir hafta sonu ziyareti yaptık. İlçe tarihî, kültürel, doğal ve inanç değerlerin bir arada bulunduğu adeta bir açık hava müzesine benziyor. Ziyaretimizle burayı gezip anlatanların duygularına katıldım.” dedi.

Hizmet anlayışı harika

Darende’ye en büyük değeri Somuncu Baba ve neslinden gelen evlatlarının kattığını ifade eden Kaya; “Somuncu Baba’nın insanlara iyilikte bulunma felsefesini kendinden sonra evlatları harikulade bir şekilde sürdürmüş. Buradaki külliye ve civarında Hulûsi Efendi Vakfı tarafından olağan üstü güzel düzenlemeler yapılmış. Her yapılan işte doğaya uygunluk, incelik ve estetiği görmek mümkün. Bu Somuncu Baba’nın evlatlarının onun izinden giderken insanlığa hizmet anlayışını günümüz şartları ile mükemmelliğe ulaştırdığının göstergesidir.” diye konuştu.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Kaymakam Aktaş, Kaya ve beraberindekilere Kaymakamlık ile Hulûsi Efendi Vakfı yayınlarından hediye etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —