Öznur Çalık´tan köylere ziyaret

Öznur Çalık`tan köylere ziyaret

Öznur Çalık´tan köylere ziyaret
Gündem 8.05.2013 18:38:00 1875 0

Çalık; “Çiftçi borçlarının ertelenmesi talebinde bulunduk”

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Darende’ye bağlı köyleri ziyaret edip, vatandaşların sorunlarını dinledi. Kayısı çiçeğini don vurmasıyla oluşan zararın herkesi üzdüğünü bildiren Öznur Çalık, kayısı üretimiyle ilgilenen çiftçi borçlarının ertelenmesi talebinde bulunduklarını belirtti.

Öznur Çalık, Darende’ye bağlı Balaban ve Ilıca beldeleri ile Hisarcık, Hisarkale, Çınar, Şendere, Gökçeören, Uzun Hasan, Mullauşağı köylerini ziyaret etti.

Ilıca beldesinde vatandaşlarla sohbet eden Öznur Çalık, 18-19 Mart tarihlerinde yaşanan soğukta kayısı çiçeğinin dondan zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erteleme talebinde bulunuldu

Yaşanan mağduriyetle oluşan zararı aza indirgemek için çalıştıklarını dile getiren Çalık; “Bugün hem bakanlarımızla hem müsteşarlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde kayısı üretimi yapan çiftçi borçlarının ertelenmesi talebinde bulunduk. Önceki senelerde de bunları yapmıştık, şimdi bir kez daha bakanlar kurulu kararı gerekiyor. Şu an böyle bir beklenti oluşsun istemiyoruz ama bununla ilgili olarak milletvekili arkadaşlarımızla Ziraat Bankası ve Tarım Kredi gibi kurumlara olan borçların ertelenmesiyle ilgili çalışmayı yürütüyoruz. Malatya’da geçmiş dönemlerde TARSİM’den dondan zarar gören kaysı üreticilerine verilen para yardımı gibi şimdi de borçların ertelenmesini sağlayacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

Kayısının daha fazla para etmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Öznur Çalık; “Şu anda Türk Hava Yolları uçaklarında her yolcuya bir siyah bir de sarı olmak üzere 2 kayısı ikram edilmektedir. Bu tüketim amaçlı değil tanıtım reklam ve pazar bulmak için bir işlemdir. Kayısımız yılda 30 milyon insana ulaşıyor” dedi.

Köyler hizmet alıyor

Konuşmasında köylerin alt yapı sorunlarının giderildiğini de anlatan Öznur Çalık konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Getirilen hizmetlerden dolayı köylerimizde vatandaşlarımızdan teşekkürler aldık. Binlerce kere şükürler olsun içme suyuyla ilgili çok önemli sorunları bertaraf etmiş durumdayız. Köy yollarımızı çamurdan kurtarıp önce stabilizeye dönüştürüldü, sonra da bazıları 1. kat çok sayıdaki köy yolumuzu da 2. kat asfaltla kaplandı.”

Öznur Çalık’ın ziyaretlerine Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Darende Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Çalık ve H. Mehmet Karcı da katıldı.


Anahtar Kelimeler: