Kutlu Doğum Haftasında örnek davranış

Kutlu Doğum Haftasında örnek davranış

Kutlu Doğum Haftasında örnek davranış
Gündem 8.05.2013 18:32:00 1773 0

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende’deki din görevlileri Kızılay’a kan bağışladı.

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’ne stant kuran Malatya Kızılay Kan Merkezi din görevlileri ve vatandaşlardan kan bağışı aldı. Kampanyanın açılışında ilk kan bağışını Darende Müftüsü Ahmet Varol yaptı.

Müftü Varol, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yaptıkları faaliyetler içerisine Kızılay’a kan bağışını da eklediklerini söyledi.

Varol; “Kan vermek sağlık için faydalıdır, sıhhate faydası çoktur. Kampanyanın başlangıcında da örnek olmak amacıyla ilk bağışı yapmayı tercih ettim. İnşallah hayırlara vesile olur. Bağışlanan kanların hastalarımıza şifa olmasını hayat kurtarmasını diliyorum.” dedi.

Amaç faydalı olmak

Kan bağışında bulunan Darende Din Görevlileri Derneği Başkanı Bahri Sevindir de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kan verdiklerini ifade ederek; “Verdiğimiz kanlarla bir hayat kurtarırsak, insanlara faydalı olursak kendimizi bahtiyar hissederiz.” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanı Sadettin Ekmekçi de Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile kan bağışı kampanyasına katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Sadettin Ekmekçi; “Kan grubum az bulunan türden. Kutlu Doğum vesilesi ile bağışladığım kanın kullanılacak olması beni mutlu etti.” diye konuştu.

Kızılay Doktoru Tankut Sertaç Özcan ise Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kampanya düzenleyerek insanları kan bağışlamaya teşvik eden ilçe müftüsü ve hastane başhekimi ile Kızılay gönüllülerine teşekkür etti.

Kampanyaya vatandaşlar da ilgi gösterdi.


Anahtar Kelimeler: