AGD Kutlu Doğum Programı düzenledi

AGD Kutlu Doğum Programı düzenledi

AGD Kutlu Doğum Programı düzenledi
Gündem 8.05.2013 18:30:00 1697 0

Anadolu Gençlik Derneği’nden Kutlu Doğum konferansı

ESAM Genel Başkan Yardımcısı Baki Öztürk; “İnsanlık O’na muhtaçtır”

Anadolu Gençlik Derneği Darende temsilciliğinin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle “Geleneksel Asr-ı Saadet Programları” adıyla düzenlendiği konferansta konuşan ESAM Genel Başkan Yardımcısı Baki Öztürk "Bugün insanlık Peygamberi anlamadığı için sorunlardan, kaoslardan kurtulamıyor. İnsanlık O’na muhtaçtır." dedi.

Esnaf Kefalet Salonunda düzenlenen konferansın açılışında bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Darende Temsilcisi Hulûsi Erden; "Amacımız bu muhabbeti bilgiye, marifete, tanımaya, tanışmaya, anlamaya ve yaşamaya dönüştürmektir." diye konuştu.

Hazreti Muhammed (s.a.v)’in hayatını konu alan sinevizyon sunumunun ardından çocuklar tarafından şiir ve ilahiler okundu.

Kardeş gibi birbirinize sarılın

Daha sonra kürsüye gelen Eğitimci Yazar Mehmet Baki Öztürk Hazreti Muhammed (s.a.v)’i anma programlarının ana temasının kardeşlik olduğunu belirterek, herkesin ayağa kalkmasını ve sarılmalarını istedi.

Öztürk, "Rasullullah (s.a.v.)’ı en güzel şekilde anmak O`nu anlamaktan geçer. Nasıl yaşardı, nelere dikkat ederdi, nasıl yerdi, nasıl ibadet eder, ibadetlerinde nelere dikkat ederdi bunları çok iyi bilmeliyiz. Bugün insanlık Peygamberi anlamadığı için sorunlardan, kaoslardan kurtulamıyor. İnsanlık O’na muhtaçtır." ifadelerini kullandı.

Dünya O’nu anlamaya muhtaç

Hazreti Muhammed (s.a.v)’in hayatından örnekler anlatan Baki Öztürk, O’nun ümmetine düşkün bir peygamber olduğunu belirtti. Öztürk konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Rasulullah’ı ve getirdiği mesajını anlamak, her müslümanın en önemli işi tüm beşerin insanlık vazifesi olmalıdır. Dünya O’nu ve O’nun mesajını anlamaya muhtaçtır."

Hazreti Muhammed (s.a.v)’in "Ahir zamanda sizden iki şeyden korkuyorum, birincisi ölüm unutulacak diğeri de, dünyaya çok meyledilecek” sözlerini hatırlatan Baki Öztürk; "Maalesef günümüzde bizlerin, çocuklarımızın televizyon seyretmekten ölüm aklına gelmiyor, getirilmiyor. Bizlerin, bir an önce kendimize gelmemiz Peygamberi anlayan, anlatan ve yaşatan bir toplum oluşturmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Programa Saadet Partisi Darende İlçe Başkanı Hamit Özbey, Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler: