Şelale Eğitim Kurumlarından kutlama

Şelale Eğitim Kurumlarından kutlama

Şelale Eğitim Kurumlarından kutlama
Gündem 8.05.2013 18:28:00 1828 0

“Bedevi topluluktan medenî bir toplum oluşturdu”

Özel Şelale Eğitim Kurumları’nın Darende’de düzenlediği Kutlu Doğum programında konuşan emekli Bursa Vaizi Mehmet Hacet, Hazreti Muhammed (s.a.v)’in bedevi topluluktan medeni bir toplum oluşturduğunu söyledi.

Esnaf Kefalet Salonunda düzenlenen “O’nu anıyoruz” adlı konferansta dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi hafız Ali Güven’in kıraatının ardından Hulûsi Efendi Erkek Kur’an Kursu öğrencilerinin oluşturduğu Somuncu Baba korosu tarafından ilahiler seslendirildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Hacet, insanların manevî programlara ilgi göstermesini önerdi.

O, üstün vasıflara sahipti

Hacet; “Hazreti Muhammed (s.a.v)’in 15 asır önce söyledikleri bugün hala geçerliliğini koruyor. İnsanlar ciddi problemlerle karşılaşınca diyorlar ki ‘Ya Muhammed (s.a.v) keşke aramızda olsaydın da sıkıntılarımızı çözseydin’ Hazreti Muhammed (s.a.v) peygamber olmadan önce de üstün vasıflara sahipti, herkes O’nu emin bir kişi olarak görüyordu, çünkü vasıfları O’nun yaradılışında vardı.” dedi.

İnsanlığı cahiliyetten kurtaran bir rehber olan Hazreti Muhammed (s.a.v)’in Hira mağarasında insanlığın geleceğini düşündüğünü ifade eden Hacet; “İnsanlığın iyiye gitmediğini gören Peygamberimiz bu düzeni değiştirmek, bir devrim yapmak lazım diye düşünmüş, Allah’ın O’na gönderdiği vahiylerle insanlığı sonsuza dek aydınlatacak bir yol açmıştır.” diye konuştu.

‘Hepimiz O’nu Okuyoruz’ adlı etkinlikle "Efendimizin Nurlu Hayatı" adlı eserin içerisindeki bilgilerden oluşan ödüllü bir sınavda derece alanlara hediyeleri verilen programın sonunda salona getirilen sakalı şerif ziyarete açıldı.

Programa Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, İlçe Müftüsü Ahmet Varol ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler: