Darende Halay türküsü seslendirildi

Darende Halay türküsü seslendirildi

Darende Halay türküsü seslendirildi
Gündem 25.04.2013 12:25:00 2679 0

Darende Kültür Sanat Derneği’nin (DARSAD) organizesiyle Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konseri verildi. Konser programında hemşehrimiz şef Hüsnü Yelbay yönetimindeki koro şarkılar seslendirdi.

Esnaf Kefalet Salonunda Konser öncesinde bir konuşma yapan DARSAD yöneticisi İ. Alaattin Ateş, Kalkınma Bakanlığının SODES uygulamaları kapsamında Malatya Valiliği Koordinesinde yürütülmekte olan “Gönüllerde Açan Bahar Çiçekleri Projesi” ile ilçede kültür sanat çalışmaları yürüterek sosyal etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Büyük beğeniyle dinlenen konserin ardından kısa bir konuşma yapan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da ilçede farklı bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, seslendirdikleri şarkılardan dolayı koroya ve organizasyonu yapan derneğe teşekkürlerini iletti. Özkan ayrıca koro şefi Yelbay ve tüm sanatçılara kayısı hediye etti.

Koro şefi Hüsnü Yelbay da arkadaşlarıyla memleketinde sanat icra etmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Program, sözleri Hakkı Ulutekin’e, güftesi Hüsnü Yelbay’a ait “Darende Halayı”nın seslendirilmesi ile son buldu. İstek üzerine şarkı, halay çekilerek yeniden seslendirildi.

 


Anahtar Kelimeler: