Vatandaşlar bayram coşkusuna katıldı

Vatandaşlar bayram coşkusuna katıldı

Vatandaşlar bayram coşkusuna katıldı
Gündem 24.04.2013 11:30:00 2068 0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM`nin açılışının 93. yılı dolayısıyla Darende ilçesinde bir tören düzenlendi. Törenlere vatandaşlar büyük ilgi göstererek, çocuklarıyla bayram coşkusunu yaşadı.

Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ve öğrenciler tarafından çelenk sunuldu. Etkinlikler daha sonra tören alanında devam etti.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yay, dünya çocuklarıyla beraber kutlanılmakta olan bayramın, gönüllerdeki sevgi, kardeşlik ve dostluk duygularıyla, barış ve huzur dolu bir dünyanın temelini oluşturmasını diledi.

Atalara borçlu olduğumuz hayat

Hasan Yay konuşmasında; “Gönderlerinde ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, minarelerinde ruh ve mana dünyamızın sembolü ezanların çınladığı, millî egemenliğin hâkim olduğu özgür bir Türkiye’de başı dik, gönül birliği ve dayanışma içerisinde yaşıyorsak, çocuklarımız neşe içerisinde cıvıldaşıp oynaşıyorsa, bunu kanlarını ve canlarını bu ülke için gözünü kırpmadan feda eden, fütursuzca ölüme koşan atalarımıza borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.” dedi.

Atatürk’ün “Türk çocukları ecdadını tanıdıkça, ona sahip çıktıkça yine en büyük işler yapacaktır” sözünü hatırlatan Hasan Yay sözlerini; “Türk çocuklarının atalarını örnek almalarını örnek almaları, onları tanımaları halinde bu büyük ideallere ulaşacaklardır.” şeklinde tamamladı.

Anne babalar birbiriyle yarıştı

Okulların hazırladığı gösteriler vatandaşlarca büyük bir dikkatle izlendi. Bazı vatandaşlar çocuklarının gösterilerini kamera ve fotoğraf makineleri ile kaydetmek için adeta bir biriyle yarıştı.

Tören sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalara Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcısı Murat Çınar ile resmi kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt yöneticileri de katıldı.

 


Anahtar Kelimeler: