Hacı Bekir Özalp vefat etti

Hacı Bekir Özalp vefat etti

Hacı Bekir Özalp vefat etti
Vefatlar 17.01.2009 18:05:00 4391 0

Darende’de 32 yıl CHP İlçe Başkanlığı yapan Hacı Bekir Özalp (78) yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle 6 Aralık 2008 günü vefat etti. Herkesimden siyasiler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Özalp’ın cenazesi Darende’de toprağa verildi.

Darende’de 1970 yılından 2005 yılına kadar CHP İlçe Başkanlığını yürüten Hacı Bekir Özalp, yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle hayata gözlerini yumdu. 1980 ihtilâlinin olduğu yılların dışında aralıksız CHP İlçe Başkanlığını yürüten Özalp için Darende Zaimoğlu Çarşı Camiinde tören düzenlendi. Kılınan namazın ardından cenaze Kurtbağı mezarlığında toprağa verildi.

Baykal çelenk gönderdi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun çelenk gönderdiği cenazeye Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, CHP Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, parti yönetimi ve ilçe halkından çok sayıda vatandaş katıldı. Celal Berktaş aile üyeleriyle görüşerek üzüntülerini dile getirip taziyelerini sundu.

İnsan zengini siyasetçi

CHP Darende İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu da cenazede yaptığı açıklamada Darende’nin siyasi tarihine ismini yazdıran önemli bir kişiyi kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Sunguroğlu; “Adeta CHP’ye ömrünü adayan ve bir rekora imza atarak 32 yıl partimizin Darende yöneticiliğini yapan Hacı Bekir Özalp ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisi herkesin gönlünü kazanmış kıymetli bir kişilikti. O, kapısı herkese açık olduğu insan zengini bir isimdi. Çok sayıda insana faydası olan ve CHP’ye hizmet eden ağabeyimizi unutmayacağız” diye konuştu.

Eşi Yarımca Köyünün muhtarı olan Hacı Bekir Özalp dördü kız biri erkek olmak üzere beş çocuk babası idi. CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun cenazeden sonra ilçeye gelerek aileye taziye ziyaretinde bulunduğu öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: