Kutlu Doğum gülü hediye edildi

Kutlu Doğum gülü hediye edildi

Kutlu Doğum gülü hediye edildi
Gündem 17.04.2013 11:16:00 2556 0

Darende Müftüsü Ahmet Varol, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçedeki yöneticiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara gül dağıttı.

Kaymakam Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret ederek gül takdim eden Varol, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

Müftü Varol, Hazreti Muhammed (s.a.v)’in sözleri ve hayatının herkes için en güzel örnek olduğunu bildirerek; “O’nun öğrettikleri, insanlığın karanlık dünyasını aydınlattı. İnsanlık O’nun nuru ile yeniden onurlandı.” dedi.

Aktaş da günümüzde horlanıp itilen, yalnızlığa terk edilen, onuru ve haysiyeti zedelenenler ile insanlığını yitirenlerin, rahmet elçisinin ilkeleriyle hayat bulmaya muhtaç olduğunu dile getirdi.

Varol daha sonra resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri ve esnafları ziyaret ederek gül dağıttı.

 

Kızılay’dan ‘Kutlu Doğum’ gülü

Türk Kızılayı Darende Şubesi de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bin adet gül dağıttı.

Kızılay Şube Başkanı Çetin Kınalı, Hazreti Muhammed (s.a.v)’in doğum yıl dönümünü kutlamak amacıyla vatandaşlara gül dağıttıklarını söyledi.

Esnaflar, okullar, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek gül takdim ettiklerini belirten Çetin Kınalı, bir peygamber olmasının yanı sıra Hazreti Muhammed (s.a.v)’in örnek bir baba, eğitimci ve devlet adamı olduğunu ifade etti. Kınalı, Hazreti Muhammed (s.a.v)’in insanlara değer vererek onurlandırdığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: