Elazığ Belediye Başkanı´ndan ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı`ndan ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı´ndan ziyaret
Gündem 13.04.2013 18:43:00 2775 0

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ilçemize gelerek Somuncu Baba Türbesi’ni ziyaret etti.

Süleyman Selmanoğlu, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Somuncu Baba Külliyesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgiler alan Selmanoğlu, çevredeki düzenlemelerin dikkat çekici boyutta güzel ve örnek nitelikte olduğunu söyledi.

Elazığlıların Somuncu Baba Külliyesini sıkça ziyarete geldiğini ve buradaki güzellikler nedeniyle Darende’ye ayrı bir sevgi duyulduğunu bildiren Selmanoğlu; “Çok sayıda Elazığlı hemşehrimiz öteden beri Darende’ye özellikle de Somuncu Baba Hazretleri’nin türbesine ziyarete gelmektedir. Buraya gelen insanlar, aldıkları manevî hazzın yanı sıra çevredeki güzellikler, insanlara sunulan hizmetleri de beğenmekte ve hoşlarına giden bu mekâna severek sıkça uğramaktadır.” dedi.

Somuncu Baba’yı örnek alıyor

Her gelişinde kendisinin de yapılan yeni çalışmaları ayrı bir güzellik olarak gördüğünü dile getiren Başkan Selmanoğlu; “Ortamın manevî havasına uygun yapılan düzenlemeler, gelen herkesin kendine uygun aktiviteler bulması burayı ayrıcalıklı hale getirmiştir. Binlerce insanın ve Elazığlının buraya gelmesi nedeniyle bizde çalışmalarımızda buradaki düzenlemelerden örnek almaktayız.” diye konuştu.

Hacı Bayram-ı Veli’nin hocası Somuncu Baba’nın Darende’de yaşayarak vefatından sonra bölgeye önemli bir manevî miras bıraktığını ifade eden Selmanoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İnsanlar olarak manevîyat büyüklerine her zaman ihtiyacımız var. İlimizde olduğu kadar çevremizde ve gittiğimiz yerlerde fırsat buldukça Anadolu’ya güzellikler mayalayan zatların türbelerini ziyaret etmekteyim. Somuncu Baba bize ayrı bir haz veriyor. Çok huzurlu bir yer. Evlatları olarak insanlığa hizmet felsefesini en güzel şekilde icra etmeniz buraya ayrı bir değer katıyor.”

Karşılık beklenmeyen hizmet

Hamidettin Ateş de ziyaretinden dolayı Başkan Selmanoğlu’na teşekkür ederek, insanlara değer vermeyi temel prensip edinerek hizmetleri yürüttüklerini ve karşılık beklenmeden sundukları çalışmaların herkes tarafından takdir edildiğini belirtti.

Ziyarette Selmanoğlu’na başkan yardımcıları Kutbettin Yeşilkaya ve Necmettin Arslan da eşlik etti.

Hamidettin Ateş Selmanoğlu ve beraberindekilere vakıf yayınlarından hediye etti.


Anahtar Kelimeler: