Darende´de Polis Haftası etkinlikleri

Darende`de Polis Haftası etkinlikleri

Darende´de Polis Haftası etkinlikleri
Gündem 9.04.2013 18:31:00 3336 0

Polis teşkilatı 168 yaşında

Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Darende´de bir tören düzenlendi. Darende İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, polisin başarısı ile etkinliğinin artmasının, çalışmaların toplum tarafından onaylanarak halkın saygısını kazanma ile mümkün olacağını söyledi.

Hükümet konağı önündeki törende Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu. İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı.

Polis üst güç değil

Polis ve halk arasındaki karşılıklı anlayış ve işbirliğinin oluşturulmasının önemine vurgu yapan Köken; ?Halkımız polisi üzerlerinde bir güç olarak değil, devamlı müracaat edebilecekleri hizmet sunan bir birim olarak görmelidir.? dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünün, ?vatandaş polisliği? konseptine büyük önem vererek ?Toplum Destekli Polislik? çalışmalarını geniş kapsamlı ve hızlı bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden Köken; ?Halkımızın Polis Teşkilatını, müracaat edilebilen ve hizmet sunan bir birim olarak görmesinin neticesi olarak,  son 1 yılda ilçe emniyet müdürlüğümüze gelen ihbarlarda yüzde 86 artış olmuştur.? diye konuştu.

Bayrağı ileriye taşıyacaklar

Kutsal görevlerinde, bayrağı aldıkları noktadan suçla mücadelede elde edilen başarılar, hayata geçirilen sosyal projeler, fiziken uygun hale getirilen çalışma ortamları, kazandırılan araç gereç ve teknolojik imkanlarla daha ileriye taşımanın gayretinde olduklarını dile getiren Köken konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ?Gelecekte görev alacak arkadaşlarımıza güzellikler teslim etmenin, huzuru ve haklı gururunu yaşayabiliriz. Muhakkak, bayrağı teslim alacak meslektaşlarımız, daha ileriye taşıyacaktır.?

Kompozisyon, resim ve şiir dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Hükümet konağı önündeki törenin ardından Öğretmenevi´nde bir resepsiyon verildi.

Törene Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcıları Güldane Aydemir ve Murat Çınar ile kurum amirleri, siyasiler, sivil toplum örgüt yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Öğrenciler Polis Ormanına fidan dikti

Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler Polis Hatıra Ormanı´na fidan dikti.

İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken 3 yıl önce ağaçlandırma alanı olarak planladıkları 5 bin 400 metrekarelik yerin çorak bir toprak iken dikilen fidanlarla yeşil bir ormana dönüşmekte olduğunu söyledi.

Bugüne kadar çam, kayısı, ceviz, ardıç ve meşe türlerinde bin 500 fidan diktiklerini bildiren Köken, polis haftası vesilesi ile geleneksel hale getirdikleri ?3. Ağaç Dikme Şenliği´nde vatandaşlar ve öğrencilerle bin yeni fidanı toprakla buluşturduklarını dile getirdi.

Herkese açık piknik alanı

Personelin de katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikiminde alandaki ağaçların bakımını düzenli olarak yaptıklarını anlatan Köken; ?Orman alanımıza pergolalar yerleştirerek burayı bir piknik yerine dönüştürdük. Vatandaşlarımız arzu ettiği zaman gelip aileleriyle burada zaman geçirebilir.? dedi.

Öğrencilere de katılımlarından dolayı teşekkür eden Köken; ?Burada dikili bir fidanınızın olması gelecekte sizlere güzel bir hatıra ve Darende´ye de yeni bir dinlenme alanı olarak kalacaktır. Bizler buradan gideceğiz ama sizler burada bu ağaçların gölgesi ve güzelliğinden faydalanacaksınız.? diye konuştu.

Fidanlar toprakla buluştu

Bazı polisler etkinliğe çocukları ile katılarak fidan dikti. İlçedeki liselerden gelen öğrenciler, fidanları toprakla buluşturarak suladı.

Fidan dikimine Garnizon Komutan Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkan Vekili Mehmet Karcı, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Erdem Gülcü de katıldı.

 

Şehit polisler anıldı

Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende´de şehit polisler iki ayrı törenle anıldı. Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Anıtı´ndaki törenden sonra Zaimoğlu Çarşı Camisinde şehit olan ve vefat eden polisler için mevlit okutuldu.

Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Anıtı´ndaki törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, teşkilatın kuruluş yıldönümü vesilesi ile bugüne kadar gerek görevi sırasında gerekse de emekli olduktan sonra vefat edenleri rahmetle andıklarını söyledi.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol tarafından dua edildi. Duaya katılanlar daha sonra anıtı gezdi.

Anma törenine Darende Belediye Başkan Vekili Mehmet Karcı, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, daire müdürleri, sivil toplum örgüt yöneticileri, emekli polisler, gaziler, vatandaşlar ve teşkilat mensupları katıldı.

İkindi namazında da şehit polisler için mevlit okutuldu. Zaimoğlu Çarşı Camisi´nde okunan mevlide çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlide katılanlara lokum ikram edildi.

 

Emekli polislerden emniyete ziyaret

Darende´de yaşayan emekli polisler, İlçe Emniyet Müdürlüğü´nü ziyaret etti.

Darende İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken´le makamında görüşen polisler, hatıralarını yâdetti.

Köken, emekli teşkilat mensuplarına nezaketlerinden dolayı teşekkür ederek; ?Kuruluş yıl dönümü nedeniyle yıllarca görev yaptığınız kurumu ve meslektaşlarımızı unutmadığınız için teşekkür ederim.? dedi.

Emekli teşkilat mensuplarıyla sürekli diyalog halinde olduklarını dile getiren Köken; ?Makamlar ve görevler geçici, bir gün hepimiz sizler gibi vazifelerimizi yeni arkadaşlara devredeceğiz. Önemli olan güzel hatıralar, eser ve iz bırakmaktır.? diye konuştu.

 

Öğrencilerden emniyete ziyaret

Darende Özel Birgül İlkokulu öğrencileri İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken`i ziyaret etti.

Okul Müdürü Aziz Mahmut Öncel, Öğretmenler Ali Akçay, Nihal Göktaş ve bir gurup öğrenci Köken`e ilçede asayiş olaylarında gösterdikleri başarı ve sosyal hayata katkılarından dolayı günün anısına bir plaket verdi.

Okul müdürü, öğretmenler ve öğrencilere nezaketlerinden dolayı teşekkür eden Köken, çalışmalarının halk tarafından olumlu algılanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Köken; "Geleceğin büyükleri olan dimağların polis teşkilatı hakkındaki bu olumlu düşünceleri bize ayrı heyecan ve mutluluk vermektedir. Hepinizin eğitimleri neticesinde iyi noktalara geleceklerine inanıyorum." diye konuştu.

Salih Köken, mesleği hakkında bilgiler verdiği öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

?Hayalimdeki Polis? ödülleri dağıtıldı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesince düzenlenen ?Okyanusa Düşen Damlalar Projesi? kapsamında ?Hayalimdeki Polis? konulu kompozisyon yarışmasına Darende´den katılıp derece alanlara ödülleri dağıtıldı.

Kaymakamlık makamında yapılan ödül töreninde ?Ateşi Islatmak? başlıklı yazısı ile birinci olan Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Şeyma Olcay´a tablet bilgisayar, ?Polis Abi? başlıklı yazısı ile ikinci olan Ayvalı Lisesi öğrencisi Zeynep Karagülle´ye bisiklet, ?Hayalimdeki Polis? başlıklı yazısı ile üçüncü olan Özel Birgül Lisesi öğrencisi H. Hamidettin İhtiyar´a da fotoğraf makinesi hediye edildi.

Öğrencilere hediyelerini veren Kaymakam Mehmet Aktaş, bilginin kazandırdığını ve her zaman işe yaradığını söyledi. Ödüllendirmenin teşvik edici bir unsur olduğunu ifade eden Aktaş, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Törene İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ve derece alan okulların müdürleri katıldı.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2453


Anahtar Kelimeler: