Bayezid-i Bistami´ye örnek olacak

Bayezid-i Bistami`ye örnek olacak

Bayezid-i Bistami´ye örnek olacak
Gündem 8.04.2013 11:51:00 2440 0

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde makamı bulunan büyük İslam alimi Bayezid-i Bistami’nin kabrinin yer aldığı külliyedeki onarım çalışmalarında Somuncu Baba türbesinden esinlenilecek.

Hatay Vali Yardımcısı hemşehrimiz Şahin Bayhan, Darende’ye gelerek Somuncu Baba’nın kabrinin yer aldığı türbe ve külliyeyi inceledi. Bayhan, Somuncu Baba Külliyesi’ndeki tüm bakım, onarım ve düzenleme hizmetlerini yürüten Hulusi Efendi Vakfı’nı da ziyaret etti.

Türkiye’deki en temiz türbe

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le görüşen Şahin Bayhan, Somuncu Baba türbe ve külliyesinin Türkiye’deki en temiz, bakımlı, manevi atmosferinin yanı sıra birçok güzelliği bünyesinde barındıran bir yer olduğunu ve bu yüzden örnek olarak gördüklerini söyledi.

Hamidettin Ateş görüşme sırasında, ziyaret mekanlarına gelen insanları, hurafelerden uzak, temiz ve rahat ortamlarda manevi atmosferi teneffüs etmelerini sağlamak için, planlı, uzun soluklu çalışmalar yapmak gerektiğini bildirdi. Ateş, sadeliği ön planda tutarak, kaliteli ürünler kullanıp düzenlemeler sırasında teknolojiden de yararlanmak gerektiğini ifade etti.

Örnek alınan çalışmalar

14. yüzyıl eseri olan Somuncu Baba Türbesinin onarım ve çevre düzenlemelerini yaptıran Hamidettin Ateş’in Bayezid-i Bistami türbesinde devam eden düzenlemelere ilişkin görüşlerini alan Şahin Bayhan; “Çocukluğum buralarda geçti, Hulusi Efendi’yi sağlığında tanıma fırsatı bulan şanslı insanlardanım. Sayın Valimiz Celalettin Lekesiz, Darende Somuncu Baba Türbesinin her yönüyle örnek bir ziyaret mekanı ve manevi çekim merkezi olduğunu bildirerek Kırıkhan’daki çalışmamızda burayı örnek almamızı istedi. Türbe ve çevresinde buraya benzer düzenlemeler yapmak niyetindeyiz. Bölgemizdeki önemli bir ziyaret mekanı olan Bayezid-i Bistami türbesine gelen vatandaşların, rahat, temiz ve güzel bir ortamda ziyaretlerini yapmalarını sağlamak için çalışıyoruz. İnşallah buradan edindiğimiz bilgi ve tecrübelerle güzel hizmetlere vesile oluruz” dedi.

Darende’ye değer katıyor

Darende’nin Somuncu Baba türbesi ve Hulusi Efendi Vakfı’nın çalışmalarıyla adını çok güzel bir şekilde kamuoyuna duyurduğunu kaydeden Şahin Bayhan; “Buraya artı değer katan maneviyat büyüklerine en güzel şekilde sahip çıkılarak onların insanlığa hizmet prensibi doğrultusunda gelenleri ağırlamanızdır. Her düşünce, fikir ve sosyal yapıdan insan Darende’de Somuncu Baba türbesi ve çevresini ziyaret ettiğinde buradan güzel duygularla ayrılmaktadır. Farklı kişilerden burayı beğendiklerine dair ifadeler duymak bizi de etkilemiştir. Çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz. İstifade ettiğimiz fikirlerinizi uygulama noktasında gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Hamidettin Ateş de ziyaretinden dolayı Şahin Bayhan’a ve Darende’ye ilgi gösterip örnek olarak gören Vali Lekesiz’e teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: