Bahar bereketi

Bahar bereketi

Bahar bereketi
Gündem 8.04.2013 11:48:00 3315 0

Tarih, doğa, kültür ve inanç değerlerinin bir arada bulunduğu, her yıl yerli ve yabancı binlerce insanı ağırlayan ilçemiz havaların ısınması ile ziyaretçi akınına uğradı.

Çevre illerden hafta sonunu geçirmek için Darende’ye gelen vatandaşların büyük bir kısmı kabri içerisinde bulunduğu ve kendi adıyla anılan Somuncu Baba Camisini ziyaret etti. Camide namaz kılıp dua eden vatandaşlar, külliyedeki Darende Somuncu Baba Tanıtım Merkezini gezdi. Vatandaşların bir kısmı Tohma Kanyonu’nda gezerek vakit geçirirken, bazıları da piknik yapmayı tercih etti.

İlçeye gelenler ayrıca ‘Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ öncesinde ziyaret ettikleri Hasan Gazi Şehitler Abidesinde dua etti.

Tarihi ve kültürel mekanlara gezi

Günpınar Şelalesini gezerek doğayla baş başa vakit geçiren vatandaşlar, mini bir turla ilçedeki tarihi eserleri yakından tanıma fırsatı buldu.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, her geçen yıl ziyaretçi sayısı artan ilçemize bu sene daha fazla ilgi olmasını beklediklerini bildirdi.

Mehmet Aktaş; “Geçtiğimiz yıl 500 bini aşkın vatandaşın geldiği Darende’yi, Türkiye’nin farklı illerindeki etkinlerle tanıtmaya çalıştık. İlçe hakkında bilgi edinenler, meraklarını ziyarete dönüştürmeye başladı. Yaptığımız çalışmanın verimini alacağımızı ümit ediyorum. Darende, her yaş ve kesimden insanın kendi zevk ve ilgi alanına göre bir şeyler bulacağı bir yer. Doğa, tarih, kültür ve inanç merkezi olma özelliği ile birçok insanın beğendiği, ziyaret etmekten memnuniyet duyduğu ve tekrar geldiği bir yer. İsmini duyup henüz göremeyenler ile ziyaret etmekten memnuniyet duyanları ilçemize yeniden bekliyoruz” dedi.  


Anahtar Kelimeler: