“Huzur Toplantısı” huzurun adresinde yapıldı

“Huzur Toplantısı” huzurun adresinde yapıldı

“Huzur Toplantısı” huzurun adresinde yapıldı
Gündem 8.04.2013 11:45:00 1758 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün her ay bir mahallede düzenlediği “Huzur Toplantısı”nın 11.’si her yıl binlerce ziyaretçinin uğrak mekanı olan Somuncu Baba Türbesinin bulunduğu Zaviye Mahallesinde yapıldı. Toplantıya katılan Kaymakam Mehmet Aktaş, Zaviye Mahallesi’nin Darende’deki huzurun kaynağı olduğunu bildirdi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, sorunlar, olasılıklar ve bunların çözümlerinin tartışıldığı bu tür toplantıların kamu görevlileri ile vatandaşların bütünleştiği ortamlar olduğunu söyledi.

Genel olarak Darende’de önemli bir asayiş sorunu bulunmadığını ifade eden Mehmet Aktaş; “Her zaman gerekli tedbirleri almak güvenlik güçlerimizin görevidir. Darende, huzurun yaşanıp yaşatıldığı bir yer. Özellikle Zaviye Mahallemiz Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesinin bulunmasıyla hem cazibe merkezidir, hem de Darende’deki huzurun kaynağıdır, çevresine de huzur yaymaktadır. Gelen konukların hemen hepsinin uğradığı Zaviye Mahallesi, tarih, doğa, kültür ve inanç değerlerimizin bir arada olduğu vitrinimizdir.” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken de insanların kitleler halinde büyük ilgi gösterdiği Zaviye Mahallesinde yaz aylarında küçük trafik sorunları dışında pek problem yaşanmadığını belirtti.

Kalabalığın olduğu yerlerde çeşitli hadiselerin cereyan etmesinin doğal olduğunu dile getiren Salih Köken; “Zaviye’de bugüne kadar olmayan rahatsız verici durumların bundan sonra da yaşanmasını beklemiyoruz. Hem bu mahallenin insanı misafire, kalabalığa alışkın, hem de gelenler manevi ortamı nedeniyle sorun çıkaracak kimseler değil.” diye konuştu.

Köken, Zaviye Mahallesi Muhtarı Celalettin Ateş’e emniyet hizmetlerine yardımcı olmak adına hazırladıkları broşürlerin basılmasına sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Turizm ve kaçakçılıkla ilgili sunumların gösterildiği toplantıda vatandaşların merak ettiği sorular yanıtlandı.


Anahtar Kelimeler: