Öğretmen okulunun başarısı

Öğretmen okulunun başarısı

Öğretmen okulunun başarısı
Eğitim 8.04.2013 11:43:00 7570 0

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Malatya Valiliği’nin koordinesinde yürütülen ‘Başarıya Doğru’ projesinde Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ilde kategorisinde birinci, liseler arasında da onuncu olmasıyla okul öğrencilerinin eğitimciye yakışır önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

Öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yıl dönümü nedeniyle 15 Mart 2013 tarihinde Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi bir kutlama programı düzenledi.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, öğretmenlerin geleceği şekillendirdiğini belirtti.

Başarılı eğitim performansı

Necati Tarak törenin başlangıcında seslendirilen öğretmen marşını dinlerken geçmişe gittiğini dile getirerek; “Bizim okul yıllarımızda öğretmenler yetiştirilirken her türlü bilgi, deneyim ve beceri onlara verilirdi. Bugün şartlar daha güzel, imkanlar daha fazla, öğretmen adaylarımız çok ama çok çalışmalılar” dedi.

Öğretmen okullarının başarılı bir eğitim performansı sergilediğini ifade eden Tarak; “Başarıya doğru projesinde Anadolu Öğretmen Lisemiz kategorisinde il birincisi, il genelindeki liseler arasında ise onuncu olmuştur. Bu kayda değer ve mutluluk verici başarıdır. Bu başarı aynı zamanda Darende’nin adını yüceltmiş, eğitim kalitesinin göstergesi olmuştur. Böylesine güzel ve önemli başarılarla yetişen öğretmen adaylarımız ileriye yönelik umut vermektedirler” diye konuştu.

Öğrencilerin yüzde 69’u ilçe dışından

Okul Müdürü Vahap Yıldız da konuşmasında mevcudunun yüzde 69’u ilçe dışından olan, 233 öğrencinin eğitim gördüğü okulun bu yıl ikinci mezunlarını vereceğini bildirdi.

Vahap Yıldız konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Geçtiğimiz yıl verdiğimiz ilk mezunlarımız 2012 ÖSYS’de yüzde 60 oranında üniversiteye yerleşme başarısı gösterdi. Güçlü bir devlet, müreffeh ve huzurlu bir gelecek, ancak çocukların ve gençlerin iyi eğitilmesi ile mümkündür. Arzu edilen eğitim için de iyi öğretmenlere ihtiyaç vardır. Bunu bilen ecdadımız, öğretmenleri hep baş tacı yapmıştır. Bizim tarihimizdeki önemli zatların kendileri kadar hocaları da bilinir ve tanınır”

Okulu tanıtan sinevizyon gösteriminin ardından öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirler okuyup, halk oyunları gösterisi sunarak koro eşliğinde şarkılar seslendirdi.

Programa Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Anahtar Kelimeler: