Darende’de İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni düzenlendi.
Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) salonunda 12 Mart 2013 tarihinde düzenlenen programda günün anlamını ifade eden konuşmayı yapan METEM Edebiyat Öğretmeni Hatice Telli, gençlere seslenerek, İstiklal Marşı’nı sevmenin, ülkemizi sevmek, İstiklal Marşını coşkuyla söylemenin, ülkemize ve bağımsızlığa sahip çıkmak olduğunu bildirdi.
İstiklal Marşı’nın “korkma” seslenişi ile başladığını belirten Hatice Telli; “Buradaki korku ifadesi sıradan bir korku olmayıp her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin dillendirilmesidir. Bu en olumsuz durumlarda dahi ümitli kalabilmenin ifadesidir. Çünkü esaret de ümitsizlik de bize yakışmazdı” dedi.
Yüce mirasa sahip çıkılmalı
İstiklal Marşı ve bayrak törenlerinde gösterilecek ciddiyet ve coşku derecesinin geleceğe bırakılan yüce mirasa ne denli sahip çıkıldığının göstergesi olduğunu vurgulayan Hatice Telli, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İstiklal Marşı’nı sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bayrak törenlerine her zamankinden daha duyarlı olmak, bağımsızlık sevdası ile bu toprağa düşmüş şehitlerimize karşı boynumuzun borcu olmalıdır. Ancak o zaman İstiklal Marşımızın yazarı üstat Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duası gerçekleşir”
Öğrencilerin günün anlamına ilişkin yazı ve şiirler okuduğu törende Mehmet Akif’in hayatını anlatan bir sinevizyon sunumu yapıldı.
İstiklal Marşı’nın yazılışını konu alan tiyatro gösterisi ile tören son buldu.
Programa Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkan Vekili Adil Sönmezler, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
Kaymakam Mehmet Aktaş tören sonunda tiyatro gösterisini sunan öğrencileri performanslarından dolayı kutladı. Aktaş, oyuncuların biri hariç diğerlerinin kız öğrencilerden seçilmesinin de ilgi çekici olduğunu belirtti.