Birgül Okullarında yangın tatbikatı

Birgül Okullarında yangın tatbikatı

Birgül Okullarında yangın tatbikatı
Eğitim 8.04.2013 11:41:00 6371 0

Darende’deki Özel Birgül Okulları’nda Malatya İtfaiyesinin katkılarıyla yangın tatbikatı düzenledi.

Aynı kampüsteki lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri, ders sırasında çalan yangın alarmıyla sınıflarını boşaltarak, okulun bahçesinde toplandı. Okul yönetimi gözetiminde yapılan tatbikatta öğrenciler, büyük bir soğukkanlılık ile öğrendiklerini pratiğe çevirdi.

Öğretmenlerin kontrolünde okul bahçesinde yakılan ateşin çevresinde toplanan öğrenciler, yangın söndürülme işlemini dikkatle izledi.

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Amiri Harun Üzmez okul bahçesinde yangınlarda neler yapılması gerektiğini anlattı. Harun Üzmez yangın söndürme cihazlarının özellikleri ve yangın söndürülürken dikkat edilecek konularda öğrencilere bilgi verdi.

Telefonları meşgul etmeyin

110 İtfaiye telefonlarının boş yere meşgul edilmemesi gerektiğini ifade eden Üzmez, "Bir ev yangını 3 dakikada başlar, 4. dakikadan sonra her yeri sarabilir. Bu nedenle 110 itfaiye telefonlarını kimse meşgul etmesin. Bir yangına ne kadar kısa sürede müdahale edilirse o kadar çabuk söndürülmüş olur" dedi.

Okullarda tatbikatları önemsediklerini belirten Harun Üzmez, "Yangınlarda canların gittiğini görüyoruz. Bu gibi durumlarda nasıl davranılacağını bilmek ve doğru yöntemler uygulamak hayat kurtarır. Çocuklarımızda bu bilinci yaygınlaştırmak için çaba gösteriyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: