Hikmet Uğur sıradışı okur seçildi

Hikmet Uğur sıradışı okur seçildi

Hikmet Uğur sıradışı okur seçildi
Gündem 8.04.2013 11:40:00 2159 0

Kütüphaneler Haftası nedeniyle Darende’de Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi’nin en eski kayıtlı üyesi olan 80 yaşındaki Hikmet Uğur’a ‘sıradışı okur’ ödülü verildi.

Kütüphane Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan 49. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Nevim Eryılmaz Doğan ziyaret sırasında kütüphanenin 60 yıllık üyesi ve sürekli okuru olmasından dolayı Hikmet Uğur’u ‘sıradışı okur’ seçerek Ankara’ya bildirdiklerini söyledi.

Doğan, Hikmet Uğur’un ilerleyen yaşına rağmen kütüphaneden ödünç kitap alarak okumayı sürdüren en eski üyeleri olduğunu belirtti.

Kitap tutkunu

Hikmet Uğur’a ‘en güzel hediye’ olan kitap ve çiçek hediye eden Kaymakam Mehmet Aktaş da; “Okuma kültürünün somutlaştırılması bakımından Hikmet amcayı örnek gösteriyoruz. Kitaba olan merak ve tutkunluğu bir sevdaya dönüşmüş. Bu öğrencilerimiz başta olmak üzere hepimize örnektir” dedi.

Kitabın toplum yaşamında her alan ve safhada yeralan sevimli bir unsur olmaya devam etmesini dileyen Kaymakam Aktaş; “Hayatı, inancı, kültürü kaynağından öğreten kitap herkes için iyi bir dosttur” diye konuştu. 

Kütüphane müdürüne göreve başladığı günden bu yana gösterdiği azim ve gayret dolu çalışmalardan dolayı teşekkür eden Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Kütüphanemize kadın eli değmiş, birçok yenilik ve değişiklikler yapılmıştır”

Okumak bilgi hazinesidir

Kendisine kitap okumasından dolayı bir ödül verilmesine memnun olduğunu belirten Hikmet Uğur ise; “Okumayı çok seviyorum, binin üzerinde kitabım var. Ansiklopedilere ayrı bir ilgi duymaktayım. Kitap ve gazete okuma arzusu beni sağlık memurluğunun yanı sıra ayrıca gazeteci yaparak ikinci bir meslek sahibi etmiştir. Okumanın verdiği hazzı başka şeylerde bulamıyorum. Gün içerisinde işyerimde sürekli kitap, dergi okur, gazeteleri takip ederim, akşam da başucu kitabımdan okumadan uyumam. Okumayı bilgi hazinesi olarak görüyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: