Aynı kuyumcuya yeniden gelince

Aynı kuyumcuya yeniden gelince

Aynı kuyumcuya yeniden gelince
Gündem 8.04.2013 11:35:00 1468 0

Aynı kuyumcuya yeniden gelince yakalandılar

Darende’de 4 ay önce bir miktar altın çalınan kuyumcuya yeniden gelen 4 kadından ikisi işyeri sahibi tarafından yakalandı.

7 Mart 2013 tarihinde ilçe merkezindeki bir kuyumcuya öğlen saatlerinde gelen iki kadından şüphelenen işyeri sahibi Osman Yüksel, dışarıda gözcülük yapan diğer iki kadının bir süre önce dükkanından altın çalan kişiler olduğunu belirleyince, silahını çekerek kaçmaya çalışan kadını yakaladı. Zanlılardan biri de komşu işyeri sahibinin yardımıyla yakalandı.

Kargaşa sırasında işyerinden çıkan bir kadınla gözcülük yapan diğer kadın kaçarak izlerini kaybettirdi. Kadınlardan biri kaçtıktan bir süre sonra gelerek arkadaşlarının işyeri sahibi tarafından yakalandığını görünce hızlıca olay yerinden uzaklaştı.

İşyeri sahibi yakaladı

Olayın polise haber verilmesiyle çevrede araştırma yapan ekipler, eşkalleri verilen zanlıları aradı. İşyeri sahibi tarafından yakalanan G.D. (42) ve H.A (37) olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

İşyerindeki güvenlik kamerası görüntülerinden daha önce aynı işyerinden altın çaldığı iddia edilen kadının bu defa gözcü olarak dışarıda beklediği ve kendisini fark eden işyeri sahibi tarafından yakalandığı belirlendi.

Zanlılardan G.D’nin 5 ayrı, H.A’nın da bir hırsızlık olayından sabıkası bulunduğu tespit edildi.

Altınların bedelini ödediler

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınan zanlılar, adli makamlara teslim edildi. İşyerinden altın çalınan kuyumcu ile anlaştırılan zanlılar, 12 bin lira ödeyince serbest bırakıldı. Üzerlerinden 5 bin lira tutarında dolar çıkan zanlıların parası çıkışmayınca görüştüğü kişiler kısa süre içerisinde kuyumcunun hesabına 7 bin lirayı havale edildi.


Anahtar Kelimeler: