İçme suyu çalışması başladı

İçme suyu çalışması başladı

İçme suyu çalışması başladı
Gündem 8.04.2013 11:29:00 1464 0

Darende’de içme suyu şebekesinin yenileme çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanı İsa Özkan, boru montajlarının ardından kazılara Heyiketeği Mahallesinden başlandığını ve çalışmaların süratle devam edeceğini bildirdi.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesinin işi kolaylaştırdığını dile getiren İsa Özkan yapımı başlayan proje ile kaptajların düzenlenmesi, ana isale hatlarının yenilenmesi, yeni su depoları yapımı ve ilçenin tamamında şebekelerin değiştirilerek Darende’nin gelecek 100 yılına hitabedecek şekilde içme suyu sorununu çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

İlçenin en önemli sorunlarından birine daha el attıklarını belirten İsa Özkan; “Bu sorunları günü kurtarıcı şekilde değil, sonuç verecek ve kalıcı olacak yöntemlerle çözmeye büyük gayret gösteriyoruz” dedi.

Yeni depolar yapılacak

Hali hazırdaki kaynaklardan saniyede 80 litre su aldıklarını ancak, eskiyen şebekede bu miktarın büyük kısmının kaybolduğunu söyleyen Özkan; “Projenin yapımını üstlenen firma toplamda 80 kilometre kazı yapacak. 1 adet 600 metreküplük, 2 adet 400 metreküplük 1 adette 50 metreküplük 4 yeni depo inşa edilecek. Hali hazırdaki 850 metreküp kapasiteli depolarımız elden geçirilip içleri fayansla kaplanacak” diye konuştu.

İsa Özkan, proje kapsamında ayrıca 2 kaptaj kurularak terfi merkezi yapılacağını ve 63 kilometresi şehir içi şebekesi, 17 kilometresi de ana isale hattı olmak üzere kazı yapılarak boruların döşeneceğini vurguladı.

Sıkıntılara katlanacağız

Her nimetin kendine göre bazı külfetleri olduğunu ifade eden Özkan açıklamasını; “Bu çalışmalar sürerken toz, çamur gibi sıkıntılar olabilecektir. Elimizden geldiğince imkanlar ölçüsünde bu sıkıntıları en aza indirmek ve en kısa sürede nihayete erdirmek için büyük bir gayretle çalışılmaktadır” şeklinde sürdürdü.

Başkan Özkan, müteahhit firmanın birkaç ayda işi tamamlamasını beklediklerini ve hemen ardından üst yapıya geçerek, asfalt ve parke taşı çalışmasına başlayacakları bilgisini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: