Heyecanla beklenen sonuçlar

Heyecanla beklenen sonuçlar

Heyecanla beklenen sonuçlar
Eğitim 2.04.2013 17:46:00 6680 0

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açıklanan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre liselerde okuyan ve dershanelerde eğitim gören öğrencilerin puanları ile başarı sıralamasını belirledi. Ayşenur Karakaya tüm puan türlerinde Darende birincisi oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü liseler ve dershanelerin müdürleri ile yaptığı toplantıda elde edilen başarıları sıralama şeklinde kamuoyu ile paylaştı.

1. Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu

Darende’de mezun ve halen okumakta olan öğrenciler arasından Ayşenur Karakaya ipi göğüsleyen kişi oldu. Karakaya’nın Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nin geçtiğimiz yıl verdiği ilk mezun öğrencilerden biri olduğu öğrenildi. İlçe sıralamasında mezun öğrencilerden Ogün Serkan Yalçın da YGS 1, 3, 4, 5 ve 6 puan türlerinde gösterdiği başarı ile ikinci oldu.

YGS 1, 2 ve 6 puan türlerinde birinci, YGS 5’te de üçüncü olan Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi’nden Elvan Çelik, liselerde okuyanlar kategorisinde ‘en başarılı öğrenci’ unvanını aldı. Ailesinin maddi durumu iyi olmayan Elvan Çelik’in, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı destekle okuduğu öğrenildi.

Kategorilerine göre ilçede ilk 5 sıralamasında Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nin 5, Özel Birgül Lisesi’nin 4, Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi’nin ise 3 öğrencisi yer aldı.

Türkiye 23.’sü Darendeli

Bu arada Ankara Fen Lisesi’nde okuyan Darendeli Serhat Erdoğan, 495 puanla Türkiye 23.’sü oldu. Özel Birgül İlköğretim Okulu`ndan mezun olduktan sonra Ankara Fen Lisesi`ni kazanan Serhat Erdoğan`ın Darende`deki ailesi, çocuklarının elde ettiği başarıyla büyük sevinç yaşadı.

 


Anahtar Kelimeler: