Valilerden Darende´ye ziyaret

Valilerden Darende`ye ziyaret

Valilerden Darende´ye ziyaret
Gündem 27.03.2013 18:05:00 2496 0

Valilik, müsteşarlık ve milletvekilliği yapan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galip Demirel ile Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı, eski milletvekili ve bir dönem Malatya Valiliği yapan Saffet Arıkan Bedük Darende’yi ziyaret etti.

Malatya Valisi Vasip Şahin ile emekli bankacı hemşehrimiz Yusuf Doğru’nun eşlik ettiği Demirel ve Bedük ilk olarak Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Kaymakam Aktaş, Saffet Arıkan Bedük’e Malatya Valiliği yaptığı dönemde Darende’yi ziyaretinde çekilen fotoğraflardan oluşan bir albüm hediye etti.

Heyet daha sonra Somuncu Baba Külliyesine geçerek burada ziyaretlerde bulundu. Somuncu Baba’nın türbesinde dua edip, namaz kılarak Hulusi Efendi Vakfı yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, Somuncu Baba Tanıtım Merkezi ve Tohma Kanyonu’nu gezdi.

Hizmet edenlerin yeri gönüller

Ziyaretlerin ardından gazetecilere bir değerlendirmede bulunan Galip Demirel, Malatya’yı ziyaretten mutlu olduklarını bildirdi.

Galip Demirel; “Bu mutluluğumuz Somuncu Baba’yı ziyaretle, onun güzel evlatlarını görmek, Darende’deki güzel çalışma ve hizmetleri görmekle zirveye ulaştı. Bir süreden beri görmemiştim, çok güzel hizmetler yapılmış, emeği geçenleri, yardım edenleri kutluyorum. İnsanların gönüllerinde olmak en büyük mutluluktur. Ben inanıyorum ki bu hizmetleri yapanlar, yaptıranlar insanların gönüllerindedir” dedi.

Ruhların okşandığı yer

Malatya ziyaretinde özlem giderdiklerini söyleyen Saffet Arıkan Bedük de şehirleşme bakımından Malatya’yı çok güzel bulduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Darende’yle ziyareti taçlandırdıklarını kaydeden Bedük; “Hem Somuncu Baba’yı hem de Osman Hulusi Efendi’yi saygı ve rahmetle anıyorum. Darende buram buram mistiğin tasavvufun ve Türk kültürünün en güzel yaşandığı ve ruhların okşandığı bir yerdir. Bu ziyarette hem duygulandım, hem de fevkalade mutlu oldum. Burada kendimi huzurda hissettim. Eskiden gördüğüm külliye ile bugünkü durum arasında çok büyük bir fark var. Çok güzel değişiklikler olmuş. Hulusi Efendi’nin başlattığı düzenlemeler, oğlu Hamidettin Ateş’in devam ettirdiği, geliştirdiği ve fevkalade ilerleyen bir şehircilik anlayışı ile toplum hizmetine sunulmuş. Bu hizmetler gerçekten takdire değerdir” diye konuştu.

Gelecek nesillere ümit ışığı

Yapılan çalışmalarla külliyenin aslı ve tarihi misyonuna uygun bir noktaya getirildiğini dile getiren Saffet Arıkan Bedük konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Başta Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş olmak üzere buraya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu gibi kültür varlıklarımızın böylesi büyüklerin tanıtılması gelecek nesil için son derece önemli ve ümit ışığıdır. Anadolu’yu Anadolu yapan, Anadolu’yu bizlere intikal ettiren o ruhu, o duyguyu o güzelliği bize yansıtan kişileri bilmek lazım”

İlçedeki ziyaretlere Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Karcı da eşlik etti.

Hulusi Efendi Vakfı yayınlarından hediye edilen heyet, Darende’den ayrıldı.

 


Anahtar Kelimeler: