Nurettin Güven yılın doktoru seçildi

Nurettin Güven yılın doktoru seçildi

Nurettin Güven yılın doktoru seçildi
Gündem 21.03.2013 09:58:00 5681 0

Haymana Devlet Hastanesinde iç hastalıkları uzmanı olarak görev yapan hemşehrimiz Dr. Nurettin Güven, Sağlık Bakanlığı tarafından başkent Ankara’yı temsilen “yılın doktoru” seçilerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ödüllendirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar neticesinde 81 İl’de yılın doktorları seçildi. 28 yıllık meslek hayatının 21 yılını Haymana’da görev yaparak geçiren Nurettin Güven, başkenti temsilen 2013 yılında insan ve toplum sağlığına yaptığı katkı, hastalarına sağlık hizmeti sunarken göstermiş olduğu duyarlılık ve özverili çalışmalar nedeniyle Ankara`da “yılın doktoru” oldu. Güven’in Başkent’te yılın doktoru seçilmesi hemşehrilerimizi de gururlandırdı.

Güven, yılın doktoru seçilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Biz görevimizi yapıyoruz. Bakanlığımızın teveccüh gösterip bizi yılın doktoru seçmesi bizleri onurlandırdı” dedi.

Çankaya Köşkü’nde ödüllendirildi

Nurettin Güven, 15 Mart 2013 tarihinde 81 ilden seçilen doktorlar ile birlikte Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. Güven, Cumhurbaşkanı Gül ve Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu tarafından belge ve plaketlerle ödüllendirildi.

Sağlık Bakanlığı “yılın doktoru” ve ödüle layık görülen sağlık görevlilerine ilişkin hazırlanan kitapçıkta Nurettin Güven’le ilgili şu ifadeler yer aldı; “Nurettin Güven, yaklaşık 20 yıldır görev yaptığı Haymana İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde, hasta doktor ilişkilerinde göstermiş olduğu iyi niyetli davranışları, olgun ve güven veren kişiliği, görevini en iyi şekilde ifa etmesinden dolayı, Haymana halkının ve hastane personelinin sevgi ve güvenini kazanmıştır”

İlkokulu Yenice’de okudu

1960 yılında Yenice Beldesi, Aşağı Mahalle’de dünyaya gelen Nurettin Güven, Bozduranlar kabilesinden Hacı Güven`in oğludur. İlkokulu Yenice’de orta öğrenimini Kırıkkale’de tamamlayan Güven, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi ve 1985`te mezun oldu. İhtisasını Ankara Numune Hastanesinde yapan Nurettin Güven, 1991 yılında iç hastalıkları uzmanı oldu. Trabzon Maçka ve Ağrı Doğubeyazıt’ta görev yapan Nurettin Güven halen Haymana Devlet Hastanesinde iç hastalıkları uzmanı olarak çalışmaktadır.

 


Anahtar Kelimeler: