Ahmet Şemsettin Ateş anıldı

Ahmet Şemsettin Ateş anıldı

Ahmet Şemsettin Ateş anıldı
Gündem 18.03.2013 11:25:00 2937 0

Darende’de eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda birçok hizmet üreten, ilçemizde herkesin ‘Ağabey’ olarak gördüğü Ahmet Şemsettin Ateş, vefatının 7. yılında adının verildiği öğrenci yurdunun düzenlediği bir programla anıldı.

Birgül Okulları salonunda düzenlenen anma töreninde Darendeli büyük mutasavvıf ve Divan Şairi Osman Hulusi Efendi’nin oğlu olan Ahmet Şemsettin Ateş’in, hayatı, eserleri ve bıraktığı izler dile getirildi.

Ahmet Şemsettin Ateş Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Veysel Demir, törenin açılışında yaptığı konuşmada Darende’de sosyo kültürel hayatın gelişmesine önemli katkıları olan Ateş’i hayırla andıklarını bildirdi.

Güzellikleri insanlarla paylaştı

Veysel Demir, Ahmet Şemsettin Ateş’i anlatırken; “O, yaşamın vermiş olduğu güzellikleri insanlarla paylaşmıştır. Ayırt etmeksizin kendisinden yardım isteyen herkese elinden gelen gayreti sarfetmiş, vefatından önce çok sayıda insanda borç verdiği alacağı olmasına rağmen, ‘herkese hakkım helal olsun’ deme erdemini gösterecek kadar cömert biridir. Darende ve çevresinin ağaçlandırılması ve insanların modern, güzel evlerde yaşamasına öncülük etme adına birçok yeniliği ilçeye kazandırmıştır. Ecdadı gibi hayır hizmetlerinde öncülük etmiş, bir ağabey olarak herkes tarafından sevilmiş, sayılmıştır” dedi.

Demir, ayrıca Ateş’in hayattayken eğitime verdiği önemin bir devamı niteliğinde vefatının ardından 2. başkanlığını yaptığı Hulusi Efendi Vakfı tarafından adı verilen erkek öğrenci yurdundaki yüzlerce öğrencinin ücretsiz barınmasının sağlandığını ifade etti.

Öğrenciler Ahmet Şemsettin Ateş’le ilgili hazırladıkları şiirleri okudu. Ateş’in hayatını konu alan sunumun ardından kendi yazdığı şiirler de seslendirildi.

Törenin sonunda Ahmet Şemsettin Ateş için okunan Kur’an hatimleri yapılan dua ile bağışlandı.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2424


Anahtar Kelimeler: