Başbakan Darende´ye gelecek

Başbakan Darende`ye gelecek

Başbakan Darende´ye gelecek
Gündem 14.03.2013 10:40:00 3640 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayı içerisinde ilçemize bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Cevdet Sunay’ın Cumhurbaşkanı iken, İsmet İnönü’nün de CHP Genel Başkanı iken gelmelerinin ardından görevde olan bir Başbakan tarafından ilk defa ziyaret gerçekleştirilecek olması ilçemizde büyük heyecan uyandırdı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Mayıs ayının ilk haftasında planlanan ziyaretin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını bildirdi. MKYK toplantısında Başbakan Erdoğan’ı Malatya ve ilçelerine ziyarete beklediklerini belirten Çalık; ``Göreve geldikten sonra 10 defadan fazla Malatya’ya gelen Başbakanımız bu defaki ziyaretinde bazı ilçelerimize de uğrayacak. İl merkezinin dışında şu anda Darende’ye gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Özel Kalemine Darende’ye gidileceğini bizzat yazdırdı. İnşallah ziyaretlerini bekliyoruz.`` dedi.

Yeninden görmek istiyor

Çalık, 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu nedeniyle Darende’ye gittiğini bizzat anlatan Başbakan Erdoğan’ın ilçeyi yıllar sonra yeniden ziyaret etmeyi istediğini de belirtti. İlçeden yetişen çok sayıda sanayici ve işadamını yakından tanıdığını dile getiren Öznur Çalık; ``Darende’nin manevî atmosferini bir kez daha hissetmek, orada yapılan güzel çalışmaları yakından görmek istiyor.`` diye konuştu.

Malatya Belediye Başbakanı Ahmet Çakır da Başbakan’ın Malatya ziyaretinde Darende’ye uğramasını bekleyerek bunu desteklediklerini bildirdi. Konu ayrıca Darende Belediyesinin internet sitesinden de duyuruldu.


Anahtar Kelimeler: