Avrupalı gençler, Darende’de kültürleri tanıdı

Avrupalı gençler, Darende’de kültürleri tanıdı

Avrupalı gençler, Darende’de kültürleri tanıdı
Gündem 14.03.2013 10:37:00 1777 0

Polonya, İspanya, Litvanya, Romanya, Hırvatistan, Hollanda, Yunanistan ve Türkiye’den 20 genç, Avrupa Birliği eğitim programı ile Darende’de hem Türkiye’yi ve kültürünü, hem de birbirlerinin kültürlerini tanıdı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezince finanse edilen ``Tek hedef, tek yürek`` adlı proje ile farklı ülkelerden bir araya gelen gençler, kişisel gelişimlerinin yanı sıra kültürlerini paylaştı.

Gençlik programlarına dikkat çekildi

Proje koordinatörü Nurdan Terzioğlu, yaptığı açıklamada Avrupa çapında gençlik çalışanlarının kapasitesinin geliştirilmesi ve gençlik programlarının yaygınlaştırılması ile bu tür programların görünürlüğünü artırarak daha fazla gence Avrupa fırsatları sunduklarını söyledi. Programlarında aktiviteler ve gençlik programlarına dikkat çekebilmeyi hedeflediklerini kaydeden Terzioğlu, ``Farklı kültürlerden gençler, birbirlerini daha yakından tanımayı amaçlayan aktiviteler düzenliyor.`` dedi.

Kendi yerellerinde sosyal sorumluluk projelerinde görev alan kişilerden oluşan grubun 1 haftalık eğitimlerinde iletişim yönetimi, yenilikler ve proje üretme, farklı kültürleri yansıtan aktiviteler ile gençlerin ilgisini çekecek tanışma oyunları gibi etkinlikler gerçekleştirdiğini dile getiren Nurdan Terzioğlu, katılımcıların eğitiminde yaygın eğitim metotlarının uygulandığını belirtti.

Avrupa’yla tanışma fırsatı

Nurdan Terzioğlu; ``Gençlere Avrupa’yı tanıma fırsatı sunuyoruz. Bu programa katılanlara yüzde 90 oranında yol parası ile oradaki konaklama, yemek ve faaliyetlerdeki tüm masraflar karşılanıp bir miktar da cep harçlığı veriliyor. Bu sayede gençler Avrupa’ya giderek orada yeni deneyimler, yeni kültürler ve farklı beceriler kazanıyor.`` diye konuştu.

Projeye katılan gençler de görüşlerini dile getirerek, Darende’deki eğitim programında hiç tanımadıkları insanlar ve kültürlerini öğrenmeye çalıştıklarını söyledi. Projeye yurtdışında yaşayan 4 Türk genci de ülkelerini temsilen katıldı.

Hollanda’da yaşayan Tıp Fakültesi öğrencisi Dilara Karadavut, diğer ülke insanlarını tanımak, bağ kurmak ve kendini geliştirmek için projeye katıldığını bildirerek, ileride projeye katılanlarla ortak bir şeyler yapabileceğini söyledi.

Polanya’da bir dernekte çalışan makine mühendisi Emir Karataş da 8 ülkeden 20 kişinin katıldığı projede birbirlerinin ülke ve kültürlerini tanımaya çalıştıklarını dile getirdi.

Evlerinde gibi hissettiler

Hırvatistan’da gençlik lideri olan Dairo Zmegac ise ilk defa geldiği Türkiye’yi çok beğendiğini ve insanlarını sıcakkanlı bulduğunu bildirdi. Dairo Zmegac; ``Kendimi evimde gibi hissediyorum. Ülkeme döndüğümde burada gördüklerim ve öğrendiklerimi çevremle paylaşacağım. Hırvatistan’da böylesi projelerin görünür hale gelmesi için çalışacağım.`` dedi.

Program kapsamında gençler, Darende ilçesini gezdi. Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu, Hasan Gazi Şehitler Abidesi, Günpınar Şelalesi ve ilçedeki diğer tarihî ve turistik alanları ziyaret ettiler. Gençler, ilgi çeken yapıları, tarihî, doğal ve kültürel alanları ile Darende’yi beğendiklerini sözlerine ekledi. Çeşitli hediyeler ve yöresel yiyecekler ikram edilen gruba Darende Belediyesi de rehberlik hizmeti verdi.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2394


Anahtar Kelimeler: