Başarı, düzenli çalışma alışkanlığı ile yakalanır

Başarı, düzenli çalışma alışkanlığı ile yakalanır

Başarı, düzenli çalışma alışkanlığı ile yakalanır
Eğitim 14.03.2013 10:28:00 6028 0

Rehberlik Uzmanı Mustafa Erayman, Darende’de sınava hazırlanan ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan seminerde başarının düzenli çalışma alışkanlığı ile yakalanabileceğini söyledi.

Özel Birgül Ortaokulundaki seminerde bir konuşma yapan Mustafa Erayman, sınava hazırlanan öğrencilerin kendisine bir yol haritası çizmesi gerektiğini bildirdi.

Çalışma alışkanlığı başarıya götürür

Mustafa Erayman; ``İlk yazılıdan zayıf not alan öğrenci şevkini kırmamalıdır. Başarıya ulaşmak için çok çalışmak gerekli. Bilgiyi iyi kullanmayı ve zamanı iyi yönetmeyi öğrenmelisiniz. Ders çalışmaya da, eğlenmeye de dinlenmeye de düzenli zaman ayırdığınızda başarılı olabilirsiniz. Verimli çalışma ve başarı bireyseldir çünkü herkesin öğrenme kabiliyeti farklıdır. Düzenli çalışma alışkanlığa dönüştüğünde başarıyı yakalayabilirsiniz.`` dedi.

Tarihte çeşitli başarılara imza atan kişilerin hayatlarından örnekler veren Erayman, ``Çeşitli buluşlara imza atan, aradan yüzyıllar geçmesine rağmen ortaya koyduğu bilimsel çalışmadan yararlanılanların bizden farkı ne diye düşünmeliyiz. Hayatta istekleri elde etmenin yolu başarı ve fedakârlıktan geçmektedir.`` diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: