Liselerde verilen yemeği denetledi

Liselerde verilen yemeği denetledi

Liselerde verilen yemeği denetledi
Gündem 14.03.2013 10:05:00 1376 0

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, bu yıl taşımalı sistem kapsamına alınan lise öğrencilerinin eğitim gördüğü okullardan Balaban Lisesi’nde yemek denetimi yaptı.

Yemek saatinde okula gelen Necati Tarak, öğrencilerle birlikte sıraya girdi. Tarak, yemekleri tadarak öğrencilerin görüşlerini alıp, menüler hakkında öğrencilerin fikirlerini aldı. Beklentileri olup olmadığını öğrenen Necati Tarak; ``Taşıma kapsamına alınan liseli gençlerimize öğleyin sıcak yemek veriyoruz. Devletimizin sunduğu bu imkân eğitim eşitliği ilkesiyle herkesi kucaklamaktadır. Köyünde okulu yok diye kimse eğitimsiz kalmıyor, bir öğrenci de olsa köyünden servisle aldığımız öğrencimizi en yakın lisemizde eğitiyoruz.`` dedi.

İkisi beldelerde olmak üzere ilçedeki 8 lisede 2 bin 117 öğrencinin eğitim gördüğünü ve bunlardan 950’sinin taşımalı sistemle okullara geldiğini belirten Necati Tarak; ``Uzmanların hazırladığı menülere göre pişirilip okullara getirilen yemekler, evinden uzakta olan öğrencilerimizin beslenmesine katkı sağlıyor.`` diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: