Sorunları mecliste anlattı

Sorunları mecliste anlattı

Sorunları mecliste anlattı
Gündem 14.03.2013 10:04:00 1336 0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Darende’de muhtarlarla toplantı yaptı.

Darende Öğretmenevi`nde köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını ve isteklerini dinleyen Ağbaba, bu sorunları mecliste gündeme getirmek istediğini ifade ederek, "Seçildiğimiz günden beri haftanın 4 günü Ankara`da 3 günü Malatya`da bulunmaya ve tüm insanlarımızın dertlerine, sıkıntılarına ve isteklerine yetişmeye çalışıyoruz. Darende’de Malatya’mızın diğer ilçelerinden farklı değil, diğer ilçelerimizde yaşanan sorunlar burada da yaşanıyor. Siyasetçiler bu konularda çözüm üretmelidir. Büyükşehri destekliyoruz fakat köy tüzel kişilikleri ve belde belediyelerinin kapatılmasına da karşıyız." dedi.

Ağbaba, muhtarlarla sohbet ederek, kendisine aktarılan sorun ve talepleri dinledi.

Meclis kürsüsünden sorunları anlattı

Veli Ağbaba, muhtarlarla yaptığı görüşmenin ardından TBMM’de gündem dışı konuşma ile 410 TL maaş alarak 360 TL Bağ-Kur primi ödeyen muhtarların düşük ücretlerinden şikâyet ettiğini söyledi.

Muhtarların sorunlarını dinlediğini aktaran Ağbaba, seçilerek göreve getirilen muhtarların maaşların düşük olmasından yakındıklarını ifade etti. Ağbaba, "Dünyada, seçilip de bizden daha az maaş alan bir kurum var mı? diye soruyorlar. `Bağ-Kur primlerini ödeyemediğimiz için çoluk çocuk hasta olduğu zaman doktora gidemiyoruz, ilaç alamıyoruz." diyorlar. Köylüyle devlet arasında köprü olan, her türlü sorunu devlete ileten muhtarlara bu reva mı, bu hak mı?" ifadelerini kullandı.

Ağbaba ayrıca bölünmüş yol çalışması kapsamında Kayseri-Malatya karayolu içerisinden geçen Aşağıulupınar beldesinde kavşak bırakılmayışı nedeniyle vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: