Vergi Haftası kutlandı

Vergi Haftası kutlandı

Vergi Haftası kutlandı
Gündem 28.02.2013 16:23:00 2452 0

Vergi Haftası nedeniyle Darende’de dereceye giren mükelleflere plaket verildi. Törende konuşan Darende Mal Müdürü Ayşegül Akay Öz, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin, toplumun geleceğinden endişe duyan her vatandaşın görevi olduğunu söyledi.

Darende’de 2011 vergilendirme döneminde kurumlar, gelir ve basit usulde vergi rekortmeni olan mükellefler plaket ile ödüllendirildi.

Tiryandafil Otel’de yapılan programda konuşan Mal Müdürü Ayşegül Akay Öz bu yıl yirmi dördüncüsü kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde mükellefleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlçemizde 926 mükellef var

Öz, konuşmasında; ``Yapılan hesaplamalara göre bugün için ülkemizde kayıt dışı ekonominin yüzde 22-24 arasında olduğu görülmektedir. Kayıt dışı ekonominin haksız rekabete yol açtığı bilinmektedir. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele toplumumuzun geleceğinden endişe duyan her vatandaşımızın asli görevlerindendir. İlçemizde toplam 926 mükellefimiz bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl içerisinde tahsil edilen vergi toplamımız 9 milyon, 749 bin 724 liradır.`` dedi.

Kurumlar Vergisinde; Beşdoğanlar İnşaat San. Tic. Ltd. Şti., Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı ve Yeni Yıldırım Petrol Nakliyat Ltd. Şti’ne, Gelir Vergisinde; Veli Ekici, Ilgın Parmaksızoğlu ve Veysel Karaman’a, Serbest Meslek Kazancında; Noter Gülgün Aydın’a, Basit Usulde; Mehmet Salbaş’a, plaket verilirken, ayrıca ‘En eski mükellef’ ödülü de 48 yıldır faal olarak esnaflık yapan Aziz Güneş’e takdim edildi.

Törene Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkanı İsa Özkan ile ilçede görevli kurum amirleri ve üst düzey kamu görevlilerinin yanı sıra çok sayıda esnaf katıldı.

 


Anahtar Kelimeler: