Esnaflar neden ilgi göstermedi?

Esnaflar neden ilgi göstermedi?

Esnaflar neden ilgi göstermedi?
Gündem 24.02.2013 19:23:00 2094 0

Esnaf Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulunu yaptı

Malatya ESKKK Başkanı Bayram’dan uyarı,

“Oğlunuzu kızınızı evlendirmek için değil, işinizi büyütmek için kredi kullanın”

 

Darende Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) mali genel kurulunda konuşan ESKKK Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram esnafları kredi kullanmaları için teşvik ederek, ``Oğlunuzu kızınızı evlendirmek için değil, işinizi büyütmek için kredi kullanın. Amacında kullanın, zamanında ödeyin.`` dedi.

Esnaf Kefalet Konferans Salonunda düzenlenen mali gelen kurulda konuşan Darende ESKKK Başkanı Seydi Güşen faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Güşen, 300 ortağı bulunan kooperatifin geçtiğimiz yıl 128 bin lira geliri, 99 bin lira gideri olduğu ve 28 bin lira kar elde ettiğini bildirdi.

Darendeli esnafların 2012 yılında 2 milyon 441 bin lira kredi kullandığını bildiren Güşen; ``Halkbank’ın açılmasıyla esnaflarımızın kredi kullanma oranı artmıştır. Esnaflarımız kredi işlemleri için başka yerler gitme sıkıntısından kurtuldu. Bu yıl daha fazla kredi kullanılmasını bekliyoruz.`` dedi.

Halkbank’a sahip çıkın

ESKKK Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram da esnafların kullandığı kredinin yüzde 35’inin devlet hazinesinden karşılandığını belirterek; ``Buraya Halkbank’ın açılması kredi kullanımına kolaylık ve artış getirmiştir. Bankanıza sahip çıkın, bir günde bir raporla kapatılan banka şubelerini açmak için 7 yıl mücadele verdik. Esnaflarımız bu imkândan yararlanmalı. Oğlunuzu kızınızı evlendirmek için değil, işinizi büyütmek için kredi kullanın. Amacında kullanın, zamanında ödeyin. Ödeyeceğiniz kadar kredi alın. Zamanında öderseniz temerrüt faizinden etkilenmezseniz, işinizi büyütür daha fazla gelişme kaydedersiniz.`` diye konuştu.

Esnaflara sitem

Genel kurula az sayıda katılımcı gelmesine sitem eden İsmet Bayram, esnafları haklarını savunan, imkânlarından yararlandıkları kurumun yılda bir defa düzenlediği etkinliğe ilgi göstermemesine anlam veremediğini kaydetti. Bayram; ``Kendi meselesine sahip çıkmayan başkasının meselesine sahip çıkmaz.`` şeklinde konuştu.

Darende ESKKK Başkanı Seydi Güşen, divan başkanlığı yapan ESKKK Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram’a hizmetlerinden dolayı plaket vererek teşekkür etti.

Genel kurula Darende Belediye Başkan Vekili H. Mehmet Karcı, Malatya Halkbank Merkez Şube Müdürü Tuncay Baytaş, Halkbank Darende Şube Müdürü Bülent İlikçi ile esnaflar katıldı.

 


Anahtar Kelimeler: