Sivil toplum örgütlerinden ortak proje

Sivil toplum örgütlerinden ortak proje

Sivil toplum örgütlerinden ortak proje
Gündem 23.02.2013 16:40:00 1875 0

Suriye’deki iç karışıklıktan dolayı Türkiye’deki kamplara yerleştirilen sığınmacılar için Darende’de yardım kampanyası başlatıldı. Darende’de faaliyet gösteren çok sayıdaki dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa yürüttüğü yardım kampanyasında gıda ve temel ihtiyaç maddeleri çarşı merkezinde kurulan çadırda toplanıyor.

Organizasyonda gönüllü olarak görev yapan Murat Gülöz, zulüm altında inleyen komşu ülke Suriye’den binlerce kişinin Türkiye`ye sığındığını bildirerek ``Dünyanın neresinde olursa olsun bir mazluma el uzatmak insanların asli görevidir. Yanı başımızda yaşanan iç karışıklıktan dolayı ülkesini, toprağını terk etmek zorunda kalanlara Türk misafirperverliği ile yardım etmek millet olarak bizlere düşen önemli bir vazifedir.`` dedi.

Koordinasyon merkezi dağıtacak

Kamplardaki sığınmacıların gıda ihtiyacını karşılamak üzere ilçede başlattıkları kampanyaya vatandaşların büyük destek verdiğini ifade eden Gülöz; ``Özellikle gıda yardımlarını kabul ediyoruz. Gelen tüm bağışları kayıt altına alarak muhafaza ediyoruz. 15 gün sürecek kampanyada birikecek malzemeleri buradan oluşturacağımız bir heyetle bizzat götürüp kamp koordinasyon merkezine teslim edeceğiz.`` diye konuştu.

Kamplarda kalan sığınmacıların çadırlarda yemek pişirme gibi çok fazla imkânı olmadığından enerji veren gıda bağışlarının daha çok işe yarayacağını dile getiren Murat Gülöz konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ``Kayısı, helva gibi enerji veren ve yemesi kolay kahvaltılık yiyecekler, hemen bozulmayacak unlu gıdalar sığınmacıları rahatlatacaktır. Vatandaşlarımızın yardımlarını oradaki imkânları düşünerek yapması organizasyonun amacına ulaşmasını sağlayacaktır.``

 


Anahtar Kelimeler: