Kumbarada para biriktirip kitap aldılar

Kumbarada para biriktirip kitap aldılar

Kumbarada para biriktirip kitap aldılar
Eğitim 20.02.2013 14:41:00 6662 0

Darende’de ilk defa düzenlenen kitap şenliğinde anasınıfından liseye kadar çok sayıda öğrenci yarıyıl tatilinde biriktirdikleri harçlıkları ile kitap aldı.

Darende’de Kaymakamlık, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Esnaf Kredi ve Kefaalet Kooperatifi ile Kaynak Yayınlarının ortaklaşa yürüttüğü ``Paramı biriktiriyorum, kitabımı alıyorum, okuyorum`` projesi kapsamında kitap şenliği düzenlendi.

15 yayınevinin 10 bin civarında kitapla katıldığı etkinlikte yarıyıl tatiline girerken öğrencilere dağıtılan kumbaralarda biriktirilen paralarla istedikleri kitapları almaları sağlandı.

Kitap alma alışkanlığı gelişecek

Esnaf Kefalet Salonunda düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Kaynak Yayın Grubu Bölge Temsilcisi Fikret Tanış öğrencilerin kendi biriktirdiği paralarla kitap alma alışkanlığını kazanmasını amaçlayan projenin okumaya teşvik etmenin yanı sıra tasarrufa da yönelttiğini söyledi.

Fikret Tanış anasınıfından liseye kadar her öğrenci için kültür ve okuma kitaplarının yer aldığını dile getirdi.

Kitap şenliğine Darende Kaymakamlığına vekâlet eden Kuluncak Kaymakamı Savaş Konak, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken’in yanı sıra okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 


Anahtar Kelimeler: