Boru hattı ihale edildi

Boru hattı ihale edildi

Boru hattı ihale edildi
Gündem 6.02.2013 17:26:00 2329 0

Darende’ye doğalgaz getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen, ‘Doğal Gaz Boru Hattı (DGBH) Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik İşi Danışmanlık Hizmet Alımı’ ihalesine 8 firma teklif verdi.

Malatya-Sivas hattından sağlanacak olan doğalgazı, Gürün ve Darende’den geçtikten sonra Elbistan’a, oradan ise termik santraller ve Afşin’e taşıyacak olan hattın yapımı amacıyla BOTAŞ tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor.

360 günde tamamlanacak

11 Ekim 2012 tarihinde ön yeterlilik ilanı yayımlayan BOTAŞ, 23 Ekim 2012 tarihinde ise ön yeterlilik başvurularını almıştı. Ön yeterlilik değerlendirmesinin ardından yeterli görülen istekliler teklif vermeye davet edilirken, ihaleye 8 firma katılarak, teklif verdi.

Teklif değerlendirme çalışmaları devam ederken, işin süresi yer tesliminden itibaren 360 takvim günü olarak belirlendi. Söz konusu Danışmanlık Hizmetinin tamamlanmasından sonra yapım ihalesine çıkılmasına yönelik çalışmalara başlanılacak.

120 kilometre boru hattı döşenecek

BOTAŞ tarafından doğalgaz projesi için hazırlanan haritaya göre 120 kilometrelik boru hattı döşenecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2011 yılı içerisinde DGBH Projesi için Kalkınma Bakanlığı’ndan ödenek talebinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: