Sporu sevdirecek proje

Sporu sevdirecek proje

Sporu sevdirecek proje
Gündem 6.02.2013 17:25:00 1989 0

Darende Kaymakamlığı ve Darende Spor Kulübü, "Sporla Sağlıklı Gençliğe, Umutla Bakılan Geleceğe" adlı proje ile ilçede gençler başta olmak üzere vatandaşlara sporu sevdirecek.

Projenin Darende Kaymakamlığında yapılan açılış töreninde alınan sportif malzemeler Darende Spor Kulübü’ne teslim edildi. Proje hakkında bilgiler veren Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş; “Projemiz, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan proje yarışmasında dereceye girerek 53 bin liralık bütçe ile desteklenmiştir.” dedi.

Benimsenmesi gereken sosyallik

Kaymakam Mehmet Aktaş, sporun insanları bir arada tutan ve ortak bir değer olarak herkes tarafından benimsenmesi gereken sosyal bir hareket olduğunu söyledi.

Kaymakam Aktaş; “İlçemizdeki gençlerin daha sağlıklı yetişmesi ve zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla başlattığımız proje her yaştan vatandaşlarımızın istifade edeceği etkinliklerle gerçekleşecektir. Sağlıklı yaşamı tercih eden insanların vazgeçilmezi olan spor, bedenin yanı sıra zihni de geliştirmektedir. Bu proje ile gençlerimiz başta olmak üzere ilçemizde ikamet eden herkes, sporu daha çok sevecek ve bu etkinlikler sayesinde daha fazla kaynaşacaktır.” diye konuştu.

Gerekli spor malzemeleri alındı

Mehmet Aktaş, kurs, eğitim ve sportif etkinliklere katılanlara gerekli malzemeleri temin ettiklerini de kaydetti.

Darende Spor Kulübü Başkanı Fatih Kumtepe de proje kapsamında güreş, basketbol, masa tenisi ve satranç kurslarının başladığını, önümüzdeki günlerde de bayanlar için voleybol ve futbol eğitimleri verileceğini bildirdi.

Kumtepe projenin ayrıca Malatya 1. Amatör kümede mücadele veren Darende Sporun alt yapı çalışmalarına katkı sağlayacağını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: