Yolun bitmemesine validen tepki

Yolun bitmemesine validen tepki

Yolun bitmemesine validen tepki
Gündem 6.02.2013 17:00:00 2440 0

Malatya il Koordinasyon Kurulu’nun 2013’teki ilk toplantısına, Vali Vasip Şahin’in Darende’den geçen Malatya-Kayseri karayolundaki gecikmeler nedeniyle gösterdiği tepki sözleri damgasını vurdu. Vali Vasip Şahin, Karayolları Bölge Müdürlüğü`nün çalışmalarının ağır-aksak yürümesini eleştirerek “Önünüze gerçekçi hedefler koyun ve öngörüldüğü tarihlerde bitirin bu işleri." dedi.

Özel İdare Toplantı Salonu’nda Vali Vasip Şahin başkanlığında yapılan toplantıda ağırlıklı olarak Karayolları ve DSİ bölge müdürlüklerinin Malatya il sınırlarındaki yatırımları değerlendirildi.

Eylül’de trafiğe açılacak

Toplantıda ilk olarak söz alan ve kurumunun Malatya’daki yatırımları konusunda sunum yapan Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, yol, köprü, kavşak yapımları ve karayollarının bakım onarımı hakkında bilgi verdi.

Karahan Tüneli’nin 2012 yılı sonunda bitirilmesinin öngörüldüğü halde, zemin etüdünün kötü yapılması nedeniyle ortaya çıkan sorunlar ve ödenek yetersizliğinden dolayı bu öngörünün gerçekleşmediğini söyleyen Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Vali Vasip Şahin’in “Peki revize edilmiş öngörünüz nedir, ne zaman trafiğe açabileceğiz bu tüneli? Bir tarih verin ve bu tarihte artık bitirin.” şeklindeki sözleri üzerine “Karahan Tüneli’nin delme işlemini bu tempoyla Nisan ayı sonunda bitiririz. Ağustos ya da Eylül ayına kadar da asfaltını bitirip trafiğe açabiliriz.” dedi.

Vali’den gecikmelere tepki

Özendi’nin Malatya-Darende yolu konusunda teknik bilgi verdiği bir sırada “Siz bize hangi tarihten itibaren Malatya’dan Darende’ye sorunsuz yolculuk yapabilecek şekilde bu yolun hizmete gireceğini, ne zaman bitirileceğini söyleyin. 2013 sonuna kadar biter mi bu yol?” şeklindeki konuşması üzerine Özendi “Bu ödeneklerle 2013 sonuna kadar bitmez. Para olsa biter elbette. Ama mevcut para akışına göre ancak 3 yıl içinde bitirebiliriz bu yolu.” cevabını verdi.

Bu bilgi üzerine Vali Vasip Şahin, hizmetlerin daha etkin ve hızlı biçimde yapılması gerektiğine vurgu yaparak “Karahan Tüneli 2012 yılının sonunda trafiğe açılacaktı. Açılmadı. Şimdi Ağustos-Eylül ayları diyorsunuz. Malatya-Darende yolu ancak 3 yıl içinde biter diyorsunuz. Bu tempo karayollarına yakışmıyor. Önünüze gerçekçi hedefler koyun ve öngörüldüğü tarihlerde bitirin bu işleri. Darende yolu için o tarihi biraz daha öne alın.” dedi.


Anahtar Kelimeler: