Açık Lisesi sınavı yapıldı

Açık Lisesi sınavı yapıldı

Açık Lisesi sınavı yapıldı
Eğitim 6.02.2013 16:53:00 5811 0

Darende’ye bağlı Yenice Beldesinde yaşayan ve yüzde 70 görme engeli olan 28 yaşındaki Tacettin Dilek, açık lise sınavına gözetmenlerle birlikte tek kişilik özel salonda girdi.

Darende Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi`nde sınava giren Tacettin Dilek için bir gözetmen soruları okurken, diğeri de onun verdiği yanıtları cevap kâğıdına işaretledi.

Kayısı ticareti yapan Tacettin Dilek, önceleri görme engelinden dolayı okuyamadığı için çok üzüldüğünü, açıktan eğitim imkânı ile ilköğretimin ardından girdiği liseyi bitirmenin gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

Lise 3. sınıfta eğitim gördüğünü kaydeden Dilek, ``İlk önce amacım sadece liseyi bitirmekti. Açıktan eğitim imkânı ile kendime güvenim arttı. Bundan sonra üniversitede okumayı da düşünüyorum. İnşallah olur.`` diye konuştu.

450 öğrenci sınava katıldı

Bu arada Darende ilçesinde toplam 450 öğrenci açık lise sınavlarına girdi. 3 okul ve 27 salonda gerçekleşen sınavlar 4 oturum halinde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak Darende’nin yanı sıra Gürün ve Kuluncak’tan da öğrencilerin açık lise sınavları için ilçeyi tercih ettiğini bildirdi.

Hedef üniversite sınavının yapılması

Yılda 3 defa yapılan açık lise sınavlarından ilkinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Necati Tarak; “Darende’de 3 yıldan beri açık lise sınavları yapılıyor. Bugüne kadar herhangi bir sorun ve olumsuzluk yaşanmadı. Arkadaşlarımız oldukça hassas davranıyorlar. Darende’ye Meslek Yüksek Okulu’nun açılması ile bundan sonraki hedefimiz üniversiteye giriş sınavlarının ilçemizde yapılmasıdır. Çünkü Darende’yle birlikte Gürün ve Kuluncak’tan bin kişinin üzerinde üniversite sınavına giren öğrenci var. İl merkezlerine uzak olan bu ilçelerdeki öğrenciler böylesi bir imkân oluşursa, sınavlarına kendilerine yakın yerlerde girebilecektir.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: