Köy yolları açık tutuldu

Köy yolları açık tutuldu

Köy yolları açık tutuldu
Gündem 6.02.2013 16:14:00 1387 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, karla mücadele kapsamında yolu kapalı olan köylerle ulaşımın sağlanması için ekiplerin sürekli çalıştığını bildirdi.

Kaymakam Mehmet Aktaş, 45 köyün kar yağışı ve tipinin yoğun olduğu zamanlarda büyük çoğunlukla yollarının kapandığını ve çalışma yaparak köylerle ulaşımın sağlandığını belirtti. İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürdürdüğünü dile getiren Kaymakam Aktaş, 3 araçla köy yollarını açık tutmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Mehmet Aktaş; “Yüksek rakımlı köylerimizin yollarını açık tutmakta sıkıntı çekiyoruz. Yer yer kar kalınlığı 1 metreyi geçiyor, bazı yerlerde araçların boyuna ulaşan kar kütleleriyle karşılaşılıyor. Savruntu nedeniyle açtığımız yollar kısa sürede kapanabiliyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Kar ulaşımı güçleştirdi

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 7 Ocak 2013 günü Malatya-Kayseri karayolunda ulaşım güçlükle sağlandı. Bazı araçların kayarak yolu kapatması nedeniyle zincirsiz araçların seyrine izin verilmedi.

Malatya-Kayseri karayolunun Darende ve Gürün arasındaki yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı ve tipi devam ederken, Darende Bölge Trafik İstasyonu önünde uygulama yapan polisler, güzergahı kullanacak araçlardan zincirsiz olanları göndermedi.

Darende’den her iki yöne seyreden araç sürücülerini uyaran polisler, bazı noktalarda kamyon ve tırların kayarak yolu kısmen ulaşıma kapatmasından dolayı diğer araç ve sürücüleri tehlikeye atmamak için tüm araçlara zincir takmaları yönünde bildirimlerde bulunuldu.

Aracında zincir ve çekme halatı bulunmayan sürücüler, gerekli tedarikleri yapmaları için ilçe merkezine yönlendirildi.


Anahtar Kelimeler: