23 kişi yaralandı

23 kişi yaralandı

23 kişi yaralandı
Gündem 31.01.2013 11:35:00 2347 0

Darende’de bir yolcu otobüsünün yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu 23 kişi yaralandı. Kaza geçtiğimiz ay ve daha önce de çok sayıda aracın devrildiği noktada meydana gelince, yolun yapısında teknik bir sorun olup olmadığı gündeme geldi

Van’dan İstanbul’a gitmekte olan 34 JIS 83 plakalı Naci Belin (40) idaresindeki içerisinde 30 kişi bulunan yolcu otobüsü Malatya-Kayseri karayolunun Darende ve Gürün ilçeleri arasındaki Yazıköy mevkiinde kontrolden çıkarak devrildi. Otobüsün ön camı kırılarak tahliye edilen yolcular, yoldan geçen başka yolcu otobüsleri ve araçlarla Gürün Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cep telefonlarının çekmediği alan

Olay yerinden cep telefonlarının çekmemesi nedeniyle kazadan 112 ve güvenlik güçlerinin bilgisi geç oldu. Kazanın haber alınmasının ardından olay yerine ambulans, jandarma ve bölge trafik istasyonunda görevli polisler sevkedildi.

Otobüsün yola devrilmesiyle karayolundaki ulaşım bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı.

Yaralılardan hayatî tehlikesi bulunan 2 kişi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, 3 kişi de Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’ne sevkedildi. İfadesi alınan sürücü serbest bırakıldı.

 


Anahtar Kelimeler: