Karne sevincini yaşadılar

Karne sevincini yaşadılar

Karne sevincini yaşadılar
Eğitim 26.01.2013 09:39:00 5788 0

25 Ocak 2013 günü yarıyıl tatilinin başlamasıyla Darende’deki 6 bin 657 öğrenci de karne sevincini yaşadı.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ve İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, Özel Birgül İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulundaki karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Özel Birgül İlkokulu’ndaki törende bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, öğrencilere “Sizleri insanlığın geleceği olarak görüyoruz.” diye seslendi.

Dinlenip yola devam edilir

Öğrencilerin en iyi şekilde yetişebilmesi, yüksek bilgi donanımına sahip olmasını gelecek adına son derece önemli ve değerli olarak gördüklerini kaydeden Mehmet Aktaş; “Yarıyıl tatili öğrencilerimiz için bir mola. Molalarda birazcık dinlenilir ve yola devam edilir. Özellikle hedefi olan öğrencilerimizden sistemli çalışanların bilgilerinin üzerine yenilerini eklemek için çok değerli bir zaman dilimidir. Tüm öğrencilerimizin bu fırsatı okuyarak, bilgilerini güncelleyerek, yeni bilgileri öğrenerek geçireceğine inanıyorum.” dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da ilçe genelindeki 57 okulda 2 bin 117’si lise, 4 bin 540’ı da ilk ve ortaokul olmak üzere 6 bin 657 öğrencinin karne aldığını belirtti.

Öğrencilere polis kimliği dağıtıldı

Törende ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik birimi tarafından hazırlanan ilkokul 3. sınıflarda eğitim gören öğrencilere temsili polis kimliği dağıtıldı. Üzerinde fotoğrafı ve kişisel bilgileri yeralan kimlikler İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken tarafından sahiplerine verildi. Emniyet Müdürü Salih Köken kimliklerin arka kısmına öğrencilerin karşılaşabilecekleri durumlarla ilgili uyarıların yazılı olduğu bilgileri bir öğrenciye okuttu.

Kimliklerin dağıtımı sırasında kısa bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken; “Sizlere hem polisliği sevdirme hem de karşılaşabileceğiniz tehlikelere karşı bilinçlendirme adına üzerinde sahibinin fotoğrafı bulunan bir kimlik düzenlendik. 3. sınıflarda eğitim gören 190 öğrencimize karne töreniyle birlikte kimliklerini dağıtıyoruz.” dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirlerin okunduğu programda hazırlanan gösteriler de sunuldu. Çeşitli yarışma ve sınavlarda derece yapan öğrencilere hediyeler verildi.

 


Anahtar Kelimeler: